Hirdetés
. Hirdetés

A TikTok további két adatközpontot tervez Európában

|

Előrehaladott stádiumban vannak egy harmadik féllel.

Hirdetés

A TikTok kínai közösségi médiavállalat további két adatközpont nyitását tervezi Európában - közölte pénteken egy relsővezető -, ami enyhítheti a felhasználók adatainak biztonságával kapcsolatos aggodalmakat, és a vállalatra nehezedő szabályozási nyomást - jelentette a Reuters.

A TikTok igyekezett szavatolni a kormányoknak és a szabályozó hatóságoknak, hogy a felhasználók személyes adataihoz nem lehet hozzáférni, és a tartalmat nem manipulálhatja a Kínai Kommunista Párt vagy bárki más, aki Peking befolyása alatt áll.

A kínai ByteDance tulajdonában lévő rövid videomegosztó alkalmazás célja, hogy bővítse európai adattárolási kapacitását - közölte Rich Waterworth, a TikTok európai működésért felelős általános igazgatója egy blogbejegyzésben.

Hirdetés

"Előrehaladott stádiumban vagyunk egy második írországi adatközpont tervének véglegesítésében egy harmadik fél szolgáltatóval, a tavaly bejelentett telephely mellett. Tárgyalásokat folytatunk egy harmadik európai adatközpont létrehozásáról is, amely még tovább kiegészítené az Írországban tervezett működésünket. Az európai TikTok felhasználói adatok migrálása idén kezdődik, és 2024-ig tart" - mondta Waterworth.

A vállalat pénteken arról is beszámolt, hogy 2022 augusztusa és 2023 januárja között átlagosan 125 millió havi aktív felhasználója lesz az EU-ban, ami a Digital Services Act (DSA) néven ismert szigorúbb uniós online tartalomszabályok hatálya alá tartozik.

A DSA a 45 milliónál több felhasználó esetén a vállalatokat nagyon nagy online platformnak sorolja be, és megköveteli tőlük a kockázatkezelést, a külső és független auditálást, az adatok megosztását a hatóságokkal és a kutatókkal, valamint magatartási kódex elfogadását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.