Hirdetés
. Hirdetés

A Trust villanypásztora

|

A Notebook Surge Guard PW-1100p jó ötlet, de mérete miatt körülményes magunkkal hurcolni a noteszgéptáskában.

Hirdetés

Érdekes, hogy hogyan vigyázunk a noteszgépeinkre. Pontosabban, hogy hogyan nem vigyázunk rájuk. Persze hordtáskában cipeljük magunkkal, igyekszünk megvédeni a portól és a szennyeződéstől, próbáljuk nem odaütni sehová, de olyat biztos nem látott még senki, hogy egy asztali gépnél gyakran kétszer is drágább noteszt bárki is szünetmentes tápegységhez csatolva használna az íróasztalán - ott a noteszgép akkuja, mely beépített szünetmentes tápegységként működik. De mi van a túláramvédelemmel?

Nos, az esetek túlnyomó többségében semmi. Az asztali gépeket néha védjük az ilyen katasztrófák ellen - már ha használunk szünetmentest -, a noteszeket pedig nem. A Trust a Notebook Surge Guarddal pont ezt a helyzetet szeretné megváltoztatni. A kis doboz, melyet a noteszgép tápegysége és annak a konnektorba csatlakozó elektromos kábele közé kell illeszteni, nem csupán az elektromos hálózaton érkező áramlökések ellen védi meg a számítógépet, hanem a telefon vagy Ethernet hálózaton érkezők ellen is. Ehhez megtaláljuk a szokásos két aljzatot, melyekbe egyaránt bedugható a telefonhálózat RJ-11, és az Ethernet RJ-45 csatlakozója - természetesen vagy-vagy alapon.

Kezelőszervet a PW-1100p-n nem fogunk találni, csak két LED-et, melyek közül az egyik az üzemi állapotot, a másik a túláramot hivatott jelezni. A Trust - hasonlóan egyéb gyártókhoz - 10 000 euró erejéig vállal garanciát arra, hogy megtéríti a rendeltetésszerű használat során esetleg mégis bekövetkező károkat. Nagyon igyekeztek úgy kialakítani a notebook-túlfeszültségvédőt, hogy az illeszkedjen az utazó felhasználók igényeihez, így az relatíve kicsi, illetve a mellékelt tépőzáras szalag segítségével a felcsévélt kábelek hozzáfogathatóak annak testéhez.

trustnotebooksurgeguard.jpg

Számos gyártó olyan tápegységeket használ, melyek földeltek, így a két póluson kívül a földelés is elfut a noteszgéphez. A Trust ezt a tervezést tartotta alapértelmezettnek, a csatlakozók is ehhez vannak kialakítva a PW-1100p-n. A mindössze két pólusú tápokat használó noteszek csatlakoztatásához két átalakítót mellékelnek. Bár fentebb azt állítottuk, hogy a túlfeszültségvédő relatíve kicsi, mégis azt kell mondjuk, hogy lévén nagyjából akkora, mint egy noteszgép tápegysége, nem tartjuk valószínűnek, hogy a felhasználók magukkal fogják hurcolni a notebooktáskában. Inkább az asztali számítógép pótlására használt, idejük java részét inkább íróasztalon, mintsem utazással töltő noteszgépek mellé tudjuk elképzelni. Éppen ezért egy univerzális noteszgép-tápegységgel kombinált megoldást - mely egyébként létezik is a Trust kínálatában -, sokkal praktikusabbnak tartanánk. A Trust Notebook Surge Guard nagyon jó ötlet, de sajnos nem elég praktikus.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.