Hirdetés
. Hirdetés

A TSMC 2018-ban áll át a 450 milliméteres lapkákra

|

Fejlesztési nehézségek miatt késik a bevezetés. A tesztüzem 2016-ban vagy 2017-ben indulhat.

Hirdetés

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) 2018-ban állna át a 450 milliméteres szilícium lapkákra épülő processzorok gyártására. A technológiát a tervek szerint 2016-ban vagy 2017-ben kezdik tesztelni az okostelefonokba és táblagépekbe építhető chipek legnagyobb szerződéses gyártójánál.

A chipiparban dolgozó cégek többsége jelenleg a 300 milliméteres gyártási technológiát használja. A 450 milliméteres lapkák két és félszer nagyobb felülettel rendelkeznek, így bevezetésük lehetővé tenné a gyártók számára, hogy a jelenleginél jóval több chipet készíthessenek az egyes szilícium lapkákból.

„Minél hatékonyabb egy chip legyártása, annál alacsonyabbá válnak a költségek - világította meg a technológiai átállás jelentőségét Michael Kramer, a TSMC PR-stábjának egyik tagja. - A kutatás-fejlesztés költségei egyre magasabbra kúsznak: bármi, aminek révén kordában tarthatók a kiadások, igen hasznos lehet.”

Sajtóhírek szerint a gyártó eredetileg jó pár évvel korábban, 2015-ben szerette volna bevezetni az új gyártási technológiát. „A 450 milliméteres ostyákra való átállást többször is el kellett halasztanunk. (…) Ennek a gyártási módszernek a bevezetéséhez valamennyi iparági szereplő összehangolt erőfeszítésére van szükség” - jelentette ki Kramer.

A közelmúltban a TSMC és az Intel is jelentős összegeket invesztált az ASML-be: a holland cég új chipgyártási technológiák – köztük a 450 milliméteres lapkák – kifejlesztésével foglalkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.