Hirdetés
. Hirdetés

A világ legnagyobb felbontású digitális kamerája

|

Manapság már a hagyományos fotózás olyan elit gyártói is a digitális kamerákban látják a jövőt, mint a Leica és a Hasselblad.

Hirdetés

Míg korábban ezek a vállalatok abban bíztak, hogy a két technológia egy ideig még együtt él a piacon, mára be kellett látniuk: csak akkor maradhatnak életben, ha az analóg kameráknál elért technológiai minőséget digitális modelljeiknél is meg tudják valósítani. A Leica a kölni Photokina kiállításon mutatta be új digitális SLR modelljét, az M8-at, mely 10,3 megapixeles felbontással büszkélkedhet. Két új optikát fejlesztettek ki hozzá, de használható vele az 1954 óta megjelent valamennyi Leica objektív is. A kompakt kategóriában az új Leica modell a V-Lux 1, amelynek a felbontása szintén 10 megapixel.

A professzionális nagyformátumú gépek kategóriájában vezető Hasselblad új digitális kameráját, a H3D-t két változatban mutatták be a kiállításon. A H3D-22 felbontása 22 megapixel, a H3D-39 típusé pedig 39 megapixel. A cég szerint ma ez a kereskedelemben kapható legnagyobb felbontású digitális kamera, a képérzékelőjének a felülete több mint a duplája a 35 mm-es kamerákénak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.