Hirdetés
. Hirdetés

A világ legvékonyabb laptopja

|

Másfél másodperc alatt magához térő ultrabookok, és távolról akkor is hozzáférhetők, ha éppen készenléti állapotban vannak.

Hirdetés

Acer Aspire S5 ultrabook
Acer Aspire S5 ultrabook

Válaszolva a PC piac változásaira – szintén a minap bejelentett AcerCloud felhőszolgáltatása mellett – bemutatta legújabb, vékony laptopjait, vagyis, ahogy az Intel a szegmenst elnevezte: ultrabookjait a vállalat. Az Apple Macbook Air modelljeit párbajra hívó, az idei CES-en debütáló készülékek vékony és könnyű kialakítással hívják fel magukra a figyelmet. Az Aspire S5 a szeptemberben debütált Aspire S3 nyomdokain halad tovább. Ugyan a kijelző mérete – 13,3 col - nem változott, ám a tömegen sikerült tovább farigcsálni. Az új noteszgép már csupán 1,35 kilogramm tömegű és 1,5 centiméter vastag – legszélesebb pontján. Ezt az Acer CEO-ja, J. T. Wang úgy kommunikálta, hogy a tajvani ultrabook a legvékonyabb jelenleg a világon.

Nem csak a kis tömeg és a vékony kialakítás miatt érdemel figyelmet a távol-keletiek masinája, hanem annak designja is szemrevaló. A vállalat által csak „MagicFlip I/O port panel”névre keresztelt megoldás ötletesen rejti el az I/O portok javát. Egy gombnyomás, és a laptop hátlapja egy centiméterrel kibővül, felfedve ezáltal az addig rejtett HDMI, USB 3.0 és az Intel nagysebességű Thunderbolt kapuit. És hogy mindez hogyan néz ki? Az alábbi videón megtekinthető:

Az Acer Aspire S5-ről sokkal több részlet egyelőre nem ismert. A vállalat mindössze annyit árult el még, hogy a második negyedévben kezdik meg a forgalmazást, ám egyelőre nem lehet tudni, milyen árcédula kerül a masinára. Márpedig ez döntő fontosságú lesz sikeressége tekintetében, hiszen az eddigi ultrabookok is elsősorban a magas, 1000 dollár körüli ár miatt nem váltak kelendővé.

Az Acer azonban bízik a sikerben, jól jelzi ezt az, hogy az idén piacra dobott noteszgépeik 25-35 százaléka ultrabook lesz, két éven belül pedig mainstreammé válik a kategória, közölte magabiztosan Wang. Ezt alátámasztandó, 14 és 15 colos változatokat is bemutatott a vállalat Aspire Timeline Ultra névre keresztelt ultrabookjaiból. Nyolc órás üzemidő, DVD-meghajtó és SSD jellemzi majd ezeket a masinákat, és már az első negyedévben a boltok polcaira kerülnek. Árakat ezek kapcsán sem árult el a tajvani cég.

Mindegyik új ultrabook rendelkezik az Acer saját, Green Instant On technológiájával, mely mindössze 1,5 másodperces „magához térési időt”jelent alvó állapotból. Emellett a laptopok bírnak az úgynevezett Acer Always Connect képességgel: a noteszgépek távolról akkor is felébreszthetők alvó állapotból, ha éppen készenléti módban tartózkodnak. Például a felhasználó mobiltelefonjáról hozzáférhet AcerCloud szolgáltatással bíró laptopján tárolt állományaihoz, még abban az esetben is, ha notebookja az igazak álmát alussza.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.