Hirdetés
. Hirdetés

A Vista és a másodlagos laptop képernyők

|

Három évve az Intel első embere, Craig Barrett még a jövő laptopjainak prototípusán mutatta be a másodlagos kijelzőt az Intel Developer Forumon.

Hirdetés

A Newportnak nevezett noteszgép néhány olyan érdekes tulajdonságokkal rendelkezett, mint egy külső, másodlagos kijelző, amely lehetővé tette az e-mailek olvasását, naptárbejegyzések megtekintését, vagy épp a hálózati beállítások ellenőrzését. Mindezt így a fedél felnyitása nélkül el lehet végezni.

Az ötlet azonban eddig nem igazán fogta meg a gyártók fantáziáját, nagyrészt azért, mert a lehetőség kihasználásához a szoftvereket fel kellett volna készíteni ennek támogatására. S itt jön be a képbe a Windows Vista, a Microsoft jövő év elején megjelenő új operációs rendszere.

Keith Kressin, az Intel mobil platformok marketingéért felelős vezetője elmondta, "a Microsoft beépíti a Vistába a többkijelzős szolgáltatás támogatását, bár ez kezdetben nagyon lassan indul majd terjedésnek, lesz viszont egy réteg, amely igényt tarthat rá."


A Computex kiállításon több nagyobb gyártó is elárulta, hogy lát fantáziát az újdonságban. Az Asustek Computer, illetve az Acer is a Portal Player által kifejlesztett Preface másodlagos képernyőt kívánja majd beépíteni a jövőben megjelenő készülékek némelyikébe. Elmondásuk szerint az első példányok már a Vista megjelenésére elkészülhetnek.

A Preface modul egyébként egy kéthüvelykes LCD kijelző és egy 1 gigabájtos flash memória kombinációja, amelyen zenéket, e-maileket, naptárbejegyzéseket, vagy bármi mást tárolhatunk, így a noteszgép bekapcsolása nékül elérhetjük ezeket a funkciókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.