Hirdetés
. Hirdetés

A Vitesco Technologies hozzáférést nyert egy fontos félvezető technológiához

|

Ez jót tesz az inverteres hajtásrendszerek optimalizálásának is.

Hirdetés

A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi gyártója és a világ egyik meghatározó félvezető-beszállítója, az amerikai onsemi bejelentette, hogy 10 éves hosszútávú ellátási megállapodást kötött 1,9 milliárd dollár (1,75 milliárd euró) értékben szilícium-karbid (SiC) rendszerekről, hogy lehetővé tegye a Vitesco Technologies számára a villamosítási technológiák terén a markáns növekedést.

Továbbá a Vitesco Technologies 250 millió dolláros (230 millió eurós) beruházást biztosít az onsemi számára a szilícium-karbid kristálynövesztéshez, a félvezető lapka gyártáshoz, valamint az epitaxiához szükséges új berendezések beszerzéséhez, a SiC-kapacitáshoz való hozzáférés biztosítása érdekében. A fent említettek támogatják azt a törekvést, hogy a Vitesco Technologies kielégítse az egyre növekvő SiC-keresletet. Ezzel párhuzamosan az onsemi jelentős beruházásokat hajt végre a teljes szilícium-karbid ellátási láncban.

Emellett a Vitesco Technologies az onsemivel közösen optimalizált ügyfélmegoldásokat dolgoz ki. Így például az onsemi nagy hatékonyságú EliteSiC MOSFET-jeit már a friss megrendelések kielégítéséhez, valamint a hajtási inverterek és az elektromos járműhajtások jövőbeli projektjeinek kivitelezéséhez is használják.

Hirdetés

"Az energiahatékony szilícium-karbid félvezetők terén hatalmas keresletnövekedés tapasztalható. Éppen ezért stratégiailag fontos számunkra, hogy jövőbeni partnerünk, az onsemi révén hozzáférjünk a teljes SiC értéklánchoz. Ezzel a beruházással biztosítjuk egy kulcsfontosságú technológiával való ellátásunkat a következő tíz évre, sőt azon túl is" - mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója.

Hassane El-Khoury, az onsemi elnök-vezérigazgatója hozzátette:

"Ez az együttműködés lehetővé teszi a Vitesco Technologies számára, hogy az elektromos járművek terén kiszolgálja ügyfelei igényét a nagyobb hatótávolság és az elektromos járművek nagyobb teljesítménye iránt. Az onsemi ehhez kiemelkedő teljesítményt, minőséget, szállítási megbízhatóságot és nagyüzemi gyártást biztosít, amely félvezetők nagy volumenű autóipari alkalmazása terén szerzett több évtizedes gyártási tapasztalatán alapul."

A SiC félvezetők technológiái kulcsfontosságúak a villamosítás terén, általuk lehetséges olyan nagy hatékonyságú elektronika létrehozása, amely lerövidítheti a töltési időt és növelheti az elektromos autók hatótávolságát. Különösen a nagy, például 800 V-os feszültségen a SiC-inverterek hatékonyabbak a "klasszikus" szilícium modelleknél. Mivel a 800 V-os megoldások a gyors és ezáltal kényelmes nagyfeszültségű töltés előfeltételei, ezért a SiC-eszközök piacán, globális szinten igen nagy keresletnövekedés várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.