Hirdetés
. Hirdetés

A Vodafone a piacvezető IoT szolgáltató már Magyarországon is

|

A Vodafone 2016-ban 37 százalékos részesedéssel Magyarországon is piacvezető lett az IoT eszközök piacán. A legfrissebb IDC kutatás adatai szerint már hazánkban is megfigyelhető az IoT eszközök térhódítása. A Vodafone globális felmérése, az IoT Barometer 2017-es adatai szerint, a több mint 50 000 IoT eszközt alkalmazó vállalatok száma a duplájára nőtt egy év alatt.

Hirdetés

Néhány hónapja a Vodafone bejelentette, hogy a globális IoT szolgáltatók közül a világon elsőként rendelkezett több mint 50 millió IoT kapcsolattal. A Vodafone által ötödik alkalommal kiadott IoT (Internet of Things, a dolgok internete) Barometer eredményei szerint, a vállalatok kétharmada az üzleti sikeresség szempontjából kritikus fontosságúnak tartja az IoT megoldások széleskörű használatát.

Hirdetés

A Vodafone IoT Barometer felmérés keretében 13 országban, összesen 1278 vállalatot vizsgáltak meg, A vállalatok 67 százaléka szerint az IoT ma már kritikus fontosságú, amit jól bizonyít, hogy 82 százalékuk a felmérés idején több ilyen eszközt használt, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Az IDC Hungary által készített M2M Hungary kutatás szerint Magyarországon a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások és a szállítmányozás területén jutnak leginkább szerephez az IoT eszközök. "A Vodafone hazai és nemzetközi szinten is kiemelt figyelmet fordít az IoT fejlesztésekre, hiszen ezzel a jövőbe fektetünk. Nagy büszkeség, hogy ma már Magyarországon is vezető pozícióban vagyunk az IoT kapcsolatokat tekintve, hiszen az IDC kutatása alapján az összes M2M SIM kártya 37 százalékát 2016-ban a Vodafone biztosította. A kereskedelmi szegmensben ugyanez a szám 52%, flottamenedzsment esetében pedig 49%" - emelte ki Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Magyarországon és a régióban is egyre több vállalat hagyatkozik az új technológiákra, az IoT Barometer eredményei szerint az EMEA régióban a vállalatok kétharmada üzleti stratégiai szintű változásokat hajtott végre ezen eszközök eredményeire támaszkodva. Az eredményeket vizsgálva látható, hogy a vállalatok nagy jövőt jósolnak az internetre kapcsolt eszközöknek, a válaszadók 77 százaléka szerint a teljes gazdaságra érezhetően pozitív hatással lesz az IoT megoldások elterjedése.

Az IoT Barometer felmérést a Circle Research kutatócég végezte az Egyesült Államokban, Brazíliában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Dél-Afrikában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Indiában, Japánban és Kínában, 1278 cég megkérdezésével.

 Az idei jelentés EMEA régióra vonatkozó leglényegesebb megállapításai a következők:

  • Az IoT eszközöket alkalmazó vállalatok 71 százaléka vallotta, hogy rendelkezik megfelelő folyamatokkal a IoT biztonság megteremtéséhez.
  • 74 százalékuk szerint 2022-re már nem az IoT megoldások, sokkal inkább ezek üzleti eredményekre gyakorolt hatása kerül előtérbe.
  • A felmérésben résztvevő EMEA régióban tevékenykedő vállalatok 39 százaléka tapasztalt bevétel növekedést az IoT eszközöknek köszönhetően.
  • A cégvezetők 76 százaléka vallotta, hogy más iparágban tevékenykedő partnerekkel működik együtt az IoT megoldások kiépítésekor.

A Vodafone IoT Barométer 2017 jelentés teljes egészében elérhető az itt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.