Hirdetés
. Hirdetés

A Wavecom megvette a Sony Ericsson M2M üzletágát

|

A Wavecom SA és a Sony Ericsson Mobile Communications ma bejelentette egy megállapodás aláírását, mely szerint a Wavecom megvásárolta a Sony Ericsson M2M Kommunikációs Üzletágának bizonyos egységeit egy 32,5 millió Euróra becsült készpénzes tranzakció során.

Hirdetés

A Wavecom SA az egyik vezető gyártócég, amely a gépkocsi- és egyéb ipari (M2M) valamint mobil professzionális alkalmazások számára előre csomagolt, vezeték nélküli kommunikációs platformokat készít.

Ron Black, Wavecom CEO a következőkkel kommentálta az eseményt:
"Ez jelzi elsőként a vezeték nélküli M2M terület két meghatározó szereplőjének a konszolidációját. A tranzakció erősíteni fogja az iparágat és gyorsíthatja az olyan ipari szabványok elfogadását, amelyek ösztökélhetik az egész piac fejlődését."

Az üzletág magában foglalja az új GX64 GSM/GPRS, a GX47/48 GSM/GPRS és a CM42/52 CDMA/1XRTT termékcsaládot, csakúgy, mint a cég következő M2M-en belüli viágméretű tevékenységeit: kutatás és fejlesztés, marketing és sales. Azonban nem tartalmazza a Sony Ericsson mobiltelefonjaival, kiegészítőivel vagy PC kártya üzletágával kapcsolatos tevékenységeket, ezek a Sony Ericsson részei maradnak.
A két üzletág kombinációja számos szinergiát és előnyt kínál, különösen a cégméretet és a földrajzi jelenlétet illetően. A Sony Ericsson szilárd ügyfélbázist fog hozni a Wavecomnak az Észak-amerikai gépjármű- és flottamenedzsment piacról, amely erősíti a Wavecom Európában már meglévő változatos összetételű ügyfélkörét.

Black hozzátette: "Az egyesítés nagymértékben kiterjeszti globális jelenlétünket, különösen Észak-Amerikában. Kiegészítjük a Sony Ericsson M2M power szoftverkészletét a saját Open AT szoftverkészletünkkel, amely - úgy hisszük - már mértékadóvá vált a gépjárműves és ipari vezeték nélküli megoldások területén. Ráadásul profitálunk a kifejlesztett termékportfólióból és a Sony Ericsson egyedülálló hardver vevőköréből."

Anders Franzén, a Sony Ericsson Vállalati Alelnöke és az M2M üzletág vezetője is csatlakozni fog a Wavecomhoz mint Alelnök és Üzemviteli Igazgató, felelős lesz majd a kutatás és fejlesztés, gyártás, beszerző hálózat, program- menedzsment és minőség területekért.
Franzén a következőképp nyilatkozott: "Nagyon izgatott vagyok, amiért részese lehetek ennek az iparágban meghatározó eseménynek. A két szervezet egyesítése mutatja, hogy az eljövendő időszak az M2M területé lesz. A vásárlás párosítja a Wavecom szoftver szakértelmét és a Sony Ericsson hardver platform és piaci jelenlétét. A már meglévő és az új ügyfeleink is élhetnek a lehetőséggel, hogy teljesen kihasználják az egyesített üzlet kínálta kivételes előnyöket."

Robin Duke-Woolly, ipari elemző (Harbor Research Inc.) egyetértett Black-kel és Franzénnal, megjegyezve:
"Ez a vásárlás különösen jelentős esemény a gyorsan fejlődő M2M szektornak, mivel két energikus piacfejlesztőt egy nagyobb, speciális egységbe foglal. A Wavecom elismert újító ezen a területen, ez a bátor lépés még inkább megerősíti a cégbe vetett bizalmat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.