Hirdetés
. Hirdetés

A web sötét oldalától óv a ClearCloud

|

Az ingyenes védelmi szolgáltatás meggátolja a kártékony oldalak elérését.

Hirdetés

A Sunbelt Software sajtóközleményében bejelentette a magánszemélyeknek és vállalatoknak is ingyenesen elérhető ClearCloud antimalware DNS szolgáltatását. A megoldás minden egyes domaint ellenőriz, amivel a felhasználó számítógépe, vagy okostelefonja kommunikálni próbál: akár böngészés során megnyitott honlapról, emailben szereplő linkről, vagy bármelyik program felhasználó számára rejtett kommunikációjáról legyen szó. Böngészés közben így a gép előtt ülő nem lesz képes megnyitni azokat az ártalmas weboldalakat, amelyek károkozót töltenének le a számítógépre.

 

 



A védelmi szoftver egyúttal azt is megakadályozza, hogy a kémprogramok az összegyűjtött bizalmas adatokat, például jelszavakat, bankkártya számokat, szoftverlicenc kulcsokat továbbítsanak illetéktelenek kezébe, továbbá a különféle károkozók nem tudják frissíteni magukat, ha elveszítik a kapcsolatot a vezérlőszerverrel. Ezen felül a trójai programok kéretlen működését is megakadályozhatja a rendszer, a káros szerverektől távoltartva a felhasználó okostelefonját és számítógépét egyaránt. A ClearCloud természetesen nem akadályozza meg a biztonságos szoftverek kommunikációját, így például a Microsoft Office, az Acrobat Reader frissítését és még több mint egymillió, a Sunbelt által folyamatosan ellenőrzött program továbbra is akadálytalanul kapcsolódhat a központi update portálhoz.

Hogyan működik?

A böngészés során a felhasználó által begépelt, vagy linkre kattintva megnyitott honlap címét a rendszer elküldi a ClearCloudnak, amely ellenőrzi DNS adatbázisában, hogy a felkeresni kívánt honlap szerepel-e a káros weblapok listáján. Amennyiben a DNS keresés negatív eredménnyel jár, visszaküldi a honlapot tartalmazó szerver numerikus IP címét, s a böngésző ehhez kapcsolódva már meg tudja nyitni a kívánt oldalt – mindebből a felhasználó semmit sem vesz észre, hiszen a keresés néhány tizedmásodperc alatt megy végbe. Ha a DNS keresés szerint a felkeresni kívánt honlap megnyitása káros lehet – kémprogramok, rootkitek települhetnek a felhasználó számítógépére, vagy a honlap illegális tevékenységben, például adathalászatban vesz részt -, a szoftver blokkolja a böngészőben a honlap megnyitását és a fenti hibaüzenettel értesíti a felhasználót a veszélyről. A ClearCloud frissítéseit a Vipre Antivirus Premium webszűrőjéhez hasonlóan a ThreatTrack biztosítja, amely a SunbeltLabs által naponta többszázezres nagyságrendben elemzett új vírusminták, károkozók és weblapok adatai alapján készül. Ha a felhasználó mindenképpen szeretné megnyitni az adott honlapot, akkor a szoftver egy kattintással kikapcsolható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.