Hirdetés
. Hirdetés

A weboldalad akkor is működik majd, ha épp nem működik

|

Egy új szolgáltatás automatikus webhely-archiválást ígér, így ha lehal az oldal, a legutóbbi mentés visszaállításával a hely működése zavartalanul folytatódik. Az újdonsággal a vállalkozások és az egyéni felhasználók egyaránt jól járnak.

Hirdetés

A Cloudflare és az Internet Archive összefogott, hogy a nyilvános web archiválásával még megbízhatóbbá tegye a világhálót. Azok a webhelyek, amelyek a Cloudflare Always Online-t használják, a szolgáltatáson keresztül megoszthatják hostnevüket és URL-jüket az Internet Archive Wayback Machine-jével, így webhelyüket automatikusan archiválják. Amikor a hely leáll, a Cloudflare vissza tudja majd hozni a legfrissebb biztonsági másolatot az Internet Archive-ból, így a hely tartalma továbbra is elérhető marad.

Hirdetés

Matthew Prince, a Cloudflare igazgatója és társalapítója elismeréssel nyilatkozott az Internet Archive Wayback Machine infrastruktúrájáról, és azt mondta, hogy az együttműködés révén a web még ellenállóbb lesz a szerverproblémákkal szemben, aminek a vállalkozások és az egyéni felhasználók egyaránt hasznát látják.

Ha valaki egy kő alatt töltötte volna az elmúlt pár évtizedet: a Wayback Machine már önmagában is kiváló szórakozás, hiszen akár az internet hőskorából is megőrzi az adott oldalak digitális lenyomatait, tehát bárki beír egy keresett domaint, majd elkezd visszafelé kattintgatni az idősávon, digitális nosztalgiautazáson vehet részt. Most ezt a szolgáltatást sikerül felturbózni úgy, hogy ne csak történelmi érdekességként használjuk a Wayback Machine rendszerét, hanem konkrét mentőövként is szolgáljon, amikor épp "elfekszik" a weboldalunk alatt a szerver.

Az Internet Archive adatai szerint több, mint jelenleg 468 milliárd milliárd weboldal elérhető a Wayback Machine-on keresztül. Blogposztjában Mark Graham igazgató azt írta, hogy többfajta módszerrel válogatják ki az archiválandó URL-eket: a webhelyek millióinak listáin végzett keresések (crawling), mellett figyelnek a felhasználók "Save Page Now" utasításair, a Wikipedia cikkekre, a tweetekben szereplő hivatkozásokra és sokfajta más jelzésre. A jövőben további URL-forrást jelentenek majd az Always Online szolgáltatás fogyasztói által létrehozott oldalak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.