Hirdetés
. Hirdetés

A Wi-Fi is káros az egészségre?

|

Ha hihetünk több brit iskoláskorú gyermek szüleinek, akkor a Wi-Fi routerekre hamarosan figyelmeztető feliratot kell feltenni.

Hirdetés

Több brit iskolában leszerelték a Wi-Fi hálózatokat, miután a szülők panaszkodtak, illetve egy esetben egészségügyi problémák adódtak a szórt Wi-Fi jel miatt. A Stowe School nevű intézményben egészségügyi problémákra hivatkozva - fejfájás és hányinger - kapcsolták le az internetet szóró wi-fi routert. A routert a problémás osztályban leszerelték, azután a gyermekek közül már senki sem panaszkodott, hogy beteg lenne.

Az iskolában semmit sem bíztak a véletlenre, a helyi egészségügyi hatóságok véleményét is kikérték a kérdésben, ám ők semmi problémát nem találtak a Wi-Fi hálózattal kapcsolatban. Az iskola többi részeiben a vezetéknélküli internetes hálózat megmaradt.

Egy kis Wi-Fi hálózatot szereltek szét a The Prebendal School-ban is, ott nem tapasztaltak semmi egészségügyi problémát, hanem a szülők aggódtak a sugárzás szintje miatt, és egyfajta elővigyázatosságként állították le a rendszert.

Többen aggódnak Nagy-Britanniában a Wi-Fi rendszerek hosszú távú egészségügyi hatásai miatt, hiszen az internet továbbítására olyan frekvenciájú rádiójeleket használnak, ami közel van a mobiltelefonok használta frekvenciákhoz.

A szigetországban gyakran vizsgálták a mobiltelefonok intenzív használatából adódó esetleges problémákat, és arra a következtetésre jutottak, hogy egyes embereknél fejfájást és kellemetlen közérzetet kelthet a sok mobilbeszélgetés. Annak ellenére, hogy ezek a tanulmányok sem mutatták ki egyértelműen, hogy a mobilsugárzás káros az egészségre, a Wi-Fi hálózatok mellett szól, hogy az emberek nincsenek olyan nagy mértékben kitéve az ottani rádióhullámoknak, mint a testünk közvetlen közelében hordott mobiltelefonok esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.