Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 a király!

|

Már most 54,62 százaléknál tart, és növekedése 2020-ban folytatódni fog.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft 2015-ban útjára indított operációs rendszere, a Windows 10 2020-ra a világ első számú asztali platformja lett, miután szívós küzdelemben legyűrte elődjét, a Windows 7-et.

A NetMarketShare statisztikái mélyebb bepillantást engednek ebbe a folyamatba, noha az is kiderül belőlük, hogy a Windows 10 előretörése nem volt teljesen zökkenőmentes.

A rendszer 40,90 százalékkal kezdte az évet, majd 40,30 százalékra esett vissza. Novemberben viszont már 54,30 százaléknál járt, és az évet 54,62 százalékkal zárta.

Ezzel párhuzamosan a Windows 7 szinte minden hónapban veszített felhasználói táborából. 37,19 százalékról indult, és az évet 25,64 százalékkal zárta.

A Microsoft kevesebb, mint két héten belül hivatalosan beszünteti a régi rendszer támogatását, úgyhogy a zsugorodás az elkövetkező időben még jobban felgyorsul, bár szinte biztos, hogy sok rendszeren a határidő lezárultával is a Windows 7 fut majd.

Mivel pedig a továbbfejlesztők zöme a Windows 10-et választja, biztos, hogy a Microsoft vezető operációs rendszerének növekedése 2020-ban is folytatódni fog.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.