Hirdetés
. Hirdetés

A Windows Phone lenyomja az iPhone-t

|

Igaz, csak 2016-ban. Az IDC elemzése szerint az Android továbbra is piacvezető marad, de a Microsoft operációs rendszere négy éven belül átveszi a második helyet az Apple iOS-étől az okostelefon-szegmensben.

Hirdetés

Az IDC szerdán kiadott elemzése szerint az Apple iOS-ét használó iPhone 2016-ra a harmadik helyre szorulhat a legkeresettebb okostelefonok piacán. A piacelemző kalkulációi azt mutatják, hogy a Microsoft Windows Phone-ja négy éven belül átveheti a második helyet a legnépszerűbb mobil operációs rendszerek rangsorában; a piacvezető továbbra is a Google Androidja lesz.

A következő öt évben, a piacok fokozatos telítődése miatt jelentősen mérséklődni fog az iPhone-eladások növekedési üteme – figyelmeztettek a cég szakértői. Az Apple csak abban bízhat majd, hogy hűséges rajongói folyamatosan újabb és újabb készülékekre cserélik az iPhone-jaikat – no meg persze abban, hogy a feltörekvő piacokon is sikerül jelentős vásárlói érdeklődést generálnia. „Az iOS részesedés-növekedésének legfontosabb feltétele a feltörekvő piacok meghódítása” - olvasható az IDC elemzésében.

A kutatócég előrejelzése szerint a Windows Phone hosszabb távon a viszonylag gyenge kezdés ellenére is képes lesz megvetni a lábát a szegmensben. A platform sikerének egyik kulcsa a Nokiával kötött együttműködés lehet; a finn cég készülékei ma is igen keresettek a feltörekvő országokban

Az IDC prognózisa szerint az iPhone részesedése a 2012 és 2016 között 20,5-ről 19 százalékra eshet vissza – miközben a Windows Phone 5,2-ről 19,2 százalékra növeli a magáét. Az Android várhatóan megőrzi jelenlegi, vezető pozícióját – igaz, részesedése 61-ről 52,9 százalékra csökkenhet. Az Android-piacot továbbra is a Samsung készülékei dominálják majd: annak ellenére is, hogy várhatóan a nagy gyártók mindegyike – így a Motorola, a HTC és az LG – is versenyben marad.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.