Hirdetés
. Hirdetés

ACE Telecom - élet a távközlési különadó mellett

|

Az ágazatban a talpon maradás záloga a folyamatos fejlesztés.

Hirdetés

Még nem értük el az év végét, de már látható, hogy az ACE Telecom 2011-es árbevétele átlépi a 600 millió forintot, ami több mint 21 százalékkal haladja meg az előző évi (494 millió forint) eredményt. A cég 2011-ben megközelítőleg 105 millió forintot fordított fejlesztésekre, ami az árbevétel mintegy 17 százalékának felel meg.

Strelisky Ádám, ACE Telecom ügyvezető igazgató
Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezetőjének beszámolója szerint a hazai nehézségek ellenére tovább erősítették piaci pozícióikat. Ágazatunkban a talpon maradás záloga a folyamatos fejlesztés - így idei árbevételünknek is csaknem ötödét erre a célra fordítottuk, árulta el Strelisky. Jelentősen nőtt a cég bázisállomásainak száma, bővült optikai gerinchálózata, melyhez jóval több bázisállomás kapcsolódik, mint tavaly ilyenkor. Emellett számos bérelt frekvenciás nagysebességű mikrohullámú berendezést telepítettek, illetve bevezették saját fejlesztésű hálózatfelügyeleti rendszerüket, amely a hálózat, a szolgáltatások sok paraméterét figyeli, és hiba esetén riasztja szakembereinket. Szolgáltatásaikat pedig redundáns, virtualizált szerver platformra helyezték át.

Az ACE Telecom idei árbevétele 93 százalékban céges ügyfelektől származott. Bár legtöbben a ZeroLine és a NetRoller internet-szolgáltatást rendelték meg, idén tovább nőtt a kereslet a magasabb kategóriájú, bérelt frekvenciás - DataCargo és MetroLink - összeköttetések iránt. Egyre gyakrabban igénylik az ACE Telecom alkalmi, egy-egy rendezvényre szóló internet-megoldásait is.

Mindezt bővülő hálózat szolgálja. Idén lezárult a HunNet, Hungarian Networks hálózatának akvizíciója, és emellett 11 új bázisállomást épített ki a vállalat. Így most Budapesten és környékén összesen 152 korszerű bázisállomás gondoskodik az ügyfelek zavartalan kommunikációjáról.

Jövőre - a várhatóan stagnáló vagy visszaeső gazdasági környezet mellett is - további növekedést tervez az ACE Telecom. „A válság és a különadó ellenére a következő évben is további beruházásokat tervezünk, ám ennek nagy része a kiemelt fejlesztésekre összpontosul majd. Jövőre szeretnénk elérni a 650 millió forintos nettó árbevételt és mintegy húsz új bázisállomás építését tervezzük." - tette hozzá Strelisky Ádám.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.