Hirdetés
. Hirdetés

Acer: növekvő érdeklődés, csökkenő árak az Ultrabook-piacon

|

Az Acer arra számít, hogy az idei év negyedik negyedére elérheti saját 250-300 ezer darabos értékesítési célját az ultrabook-piacon. A cég 2013-ra jelentős áresést prognosztizál.

Hirdetés

Az Acer szerdai beszámolója szerint egyre kelendőbbek az ultrabookok: a cég az előzetes adatok szerint a negyedik negyedévre elérheti kitűzött, 250-300 ezer darabos kiszállítási célját.

Stella Chou szóvivő közlése szerint Jim Wong, a cég elnöke egy tajpeji eligazításon osztotta meg a fenti adatokat a jelenlévő szakemberekkel. Wong arról is beszámolt, hogy a szakemberek számításai szerint az ultrabookok jelenlegi 799-899 dollár körüli ára 2013-ra 499 dollár környékére esik majd vissza.

Az Acer októberben 899 dolláros áron dobta piacra első ultrakönnyű notebookját, az Aspire S3-at. A 13,3 hüvelykes képernyővel felszerelt alig 1,35 kilogramm súlyú eszközbe az Intel Core i5 processzorát építették be.

A japán gyártó hosszú éveken keresztül őrizte előkelő harmadik helyét a számítógépgyártók nemzetközi rangsorában, ám az idén a Lenovo előretörése nyomán leszorult a dobogóról. A vállalat az elmúlt két negyedévben folyamatos veszteségeket jelentett; a harmadik negyedben éves bázison harminc százalékos bevételcsökkenésről számoltak be.

Wong arra számít, hogy a negyedik negyedben újra nullszaldós lehet a cég; elemzők szerint a féléves mélyrepülésért elsősorban a kedvezőtlen gazdasági helyzet és a táblagépek térnyerése volt okolható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.