Hirdetés
. Hirdetés

Adathalászok a TeszVeszen

|

A második legnagyobb hazai aukciós oldalon is adathalász támadások indultak.

Hirdetés

A TeszVesz üzemeltetői tájékoztató levéllel igyekeznek elhárítani az adathalászok támadását.
A levél szerint „az utóbbi napokban a termékekkel kapcsolatos kérdések és válaszok oldalakon (termékfórumokon) becsapós üzenetek jelentek meg. Ezekben az angol nyelvű üzenetekben különböző felhasználók arra kérik az eladókat, hogy adják el nekik a terméket aukción kívül.” A levelek természetesen adathalászok üzenetei.

Az aukció oldal szakemberei arra kérték a felhasználókat, hogy az ilyen üzenetekre semmiképpen se válaszoljanak, ne próbáljon meg semmilyen módon kapcsolatba lépni az üzenet szerzőjével!

Az üzenetek leginkább az ún. "nigériai csalások-ra" hasonlítanak, amelyeknél az üzenetek szerzői arra próbálják meg rávenni a termékek eladóit, hogy küldjék el nekik a terméket az általuk megadott címre, ők pedig banki átutalással fizetnek. Arra kérik az eladókat, hogy küldjék el minél előbb a terméket, ők pedig igazolják, hogy a banki átutalás megtörtént. Valójában ez az igazolás mindig hamis, a pénzt az eladó soha nem kapja meg - az elküldött terméket sem látja viszont.

A TeszVeszen az aukción kívüli megállapodás egyébként tilos - pontosan az ilyen esetek elkerülése érdekében. Ha egy adásvételnek nincs nyoma a TeszVesz rendszerében, akkor az adott tranzakció lenyomozhatatlan, csalás esetén az ügy részletei nem felderíthetők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.