Hirdetés
. Hirdetés

Adatközpont egyszerűen és költséghatékonyan

|

A HP rendkívül gyors megtérülést ígérő, új ProLiant G7-es szerverei megkoronázzák a vállalat x86-os kiszolgálóinak sorát.

Hirdetés

A HP ProLiant G7-es szerverek a HP konvergens infrastruktúra portfóliójához tartoznak. A szervereket, tárolókat, hálózati eszközöket és kiszolgáló erőforrásokat egységes környezetbe integráló konvergens infrastruktúrával a vállalati informatikusok csökkenthetik az adatközpontok komplexitását, ezáltal gyorsabban és költséghatékonyabb módon reagálhatnak az üzleti igények változásaira. A HP ProLiant szerverek moduláris, szabványos építőelemként támogatják az ilyen környezet kiépítését.

A szüntelenül növekvő adatmennyiséget feldolgozó üzleti alkalmazások zavartalan kiszolgálása egyre komolyabb elvárásokat támaszt a szerverekkel szemben a teljesítmény, a méretezhetőség és a megbízhatóság terén. A kiszolgálók optimális működése érdekében a vállalat informatikai osztályának meg kell találnia és fenn kell tartania a processzor-, a memória- valamint a hálózati (I/O) teljesítmény helyes egyensúlyát.

A HP három új, vertikálisan bővíthető ProLiant G7-es szervere olyan technológiai újításokat tartalmaz az automatizáció terén, melyeknek köszönhetően a vállalatok felgyorsíthatják az alkalmazások bevezetését és javíthatják az IT-erőforrások hasznosítását, ezáltal gyorsabb megtérülést érhetnek el az adatközpont infrastruktúra fejlesztését célzó beruházásaikon.

Ezek a rackbe szerelhető szerverek több szempontból is elsőnek számítanak az iparágban. Memóriájuk 2 terabájtig bővíthető, és olyan önjavító funkcióval rendelkezik, amely - a HP hasonló konfigurációjú ProLiant DL785 G5 és DL980 G7 szervereit összehasonlító, belső teszt szerint - háromszorosára növeli az alkalmazások rendelkezésre állását. A legnagyobb adatfeldolgozási teljesítményt igénylő feladatokra optimalizált rendszerekkel 91:1 konszolidációs arány érhető el, a vállalatok így igen jelentős mértékben csökkenthetik az adatközpont helyigényét, az infrastruktúra összetettségét és birtoklási költségeit.

A HP hét új ProLiant G7 szerverblade-je a legfejlettebb virtualizációs környezetek erőforrás-igényeit is képes kiszolgálni. Közöttük található az iparág első, 1 terabájt memóriával és - a nagy I/O skálázhatóság érdekében - integrált, 10 gigabites Virtual Connect FlexFabric technológiával ellátott blade rendszere. A HP ProLiant G7 szerverblade-ekbe épített új HP Virtual Connect FlexFabric modullal a szerverek bármilyen Fibre Channel, Ethernet vagy iSCSI hálózathoz automatikusan csatlakoztathatók. Így nem kell több csatlakozót használni erre a célra, amivel akár 95 százalékkal is csökkenthető az infrastruktúra összetettsége a hálózat peremén.

Ezeken a kiszolgálókon a versenytárs blade-ekhez képest akár négyszer több virtuális gép hostolható, miközben a HP bevált gyakorlatát alapul vevő számítás szerint az ehhez szükséges hardverkomponensek száma akár 66 százalékkal is kisebb lehet.

HP ProLiant DL580 G7: szerversorozat üzletkritikus adatközpontokhoz és virtualizációhoz

 

Húsz éve az x86-os szerverpiacon

Az adatközpont energiafogyasztásának pontos és naprakész figyelése elengedhetetlen ahhoz, hogy a vállalat megtakarítást érhessen el ezen a téren. Ezt teszi lehetővé a HP Intelligent Power Discovery egyedülálló felügyeleti technológiája, amely automatizált fogyasztásfigyelő hálózatot hoz létre a HP ProLiant DL sorozatú szerverek, a külső létesítménygazdálkodási eszközök és az adatközpont táphálózata között. A HP Data Center Smart Grid megoldását kibővítő szoftver valós idejű grafikus térképet készít a szerverek és a létesítmény energiafogyasztásáról, ezzel átláthatóbbá és követhetőbbé teszi az energiafelhasználást.

Mindezen innovációknak köszönhetően a HP ProLiant G7 szerverekkel a vállalatok olyan mértékű költségcsökkenést érhetnek el, hogy a kiszolgálók vételára akár már 30 nap alatt megtérülhet.

A HP ProLiant G7 szerverek bejelentése megkoronázta a HP x86-os kiszolgálóinak immár húszéves történetét. A 80-as évek végén a vállalatok figyelme egyre inkább a hálózat felé fordult. Az információk, alkalmazások és rendszerek megosztása óriási lehetőségeket kínált az üzleti döntések támogatása, az ügyfelek jobb kiszolgálása és a költségek csökkentése terén.

Ezt az igényt felismerve a volt Compaq 1989-ben piacra lépett SystemPro szerverével, az első PC-alapú kiszolgálóval, amely az Intel 486-os processzorára épült. Ezzel útjára indult az iparági szabványokat alkalmazó, több processzort és merevlemezt támogató, bővíthető x86-os szerverek fejlődése. A HP kiszolgálói azóta is sikerrel megfelelnek a vállalatok mind nagyobb teljesítménnyel, gyors beüzemeléssel és hatékony felügyelettel, valamint folyamatos működéssel összefüggő elvárásainak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.