Hirdetés
. Hirdetés

Adatmentés akár pendrive-ról is

|

Adatmentés részletre, biztosítással kombinálva, azonnal és elérhető áron – a Kürt tavaly 100 000 gigabyte adatot mentet, a cég most most új szolgáltatásokkal kísérletezik.

Hirdetés

A KÜRT Zrt. frissítette és számos újdonsággal bővítette adatmentési szolgáltatás palettáját. Mivel a mobil adathordozók elterjedésével már az otthoni felhasználók körében is évről évre növekszik az adatvesztések aránya ezért az adatmentésre és információbiztonságra szakosodott vállalat új szolgáltatásaival a magánfelhasználók felé szeretne nyitni.

Digitalizált világunk természetes velejárója, hogy adatainkat számítógépen, fényképezőgépen, pendrive-on és egyéb hordozható vagy stabil adathordozókon tároljuk. Fényképeink, leveleink, szellemi termékünk, munkánk mind ezen eszközök valamelyikén lapul,. Az ugyanakkor nem mindig tudatosul bennünk, hogy ezek a - sokszor pótolhatatlan - adatok, azaz digitális vagyontárgyaink, mekkora értéket képviselnek számunkra. Addig legalábbis nem, amíg adatvesztés áldozataivá nem válunk. Akár személyes, akár üzleti adatainkról van szó, sokszor nem csak anyagi, hanem pénzben kifejezhetetlen emocionális értékkel is bírnak számunkra.



A KÜRT új adatmentés szolgáltatásai elsősorban magánszemélyek és kisvállalkozások számára teszik elérhetővé a csúcstechnológiai megoldásokat. A nyári időszakban ezek különösen aktuálisak, mert statisztikák szerint ekkor éri a legtöbb kár az adathordozókat.

Biztosítás, hitel, gyorsan
Az újdonságok egyike a gyors ajánlattétel. Míg korábban a KÜRT ügyfeleinek 3 napot kellett várniuk az adathordozó bevizsgálására és az adatmentés megkezdésére, ma már a sérült eszköz beérkezésétől számított 25 perc után, díjmentesen jut a megrendelő szakvéleményhez és árajánlathoz, illetve megrendelés esetén a cég szakemberei azonnal elkezdik az adatok mentését.

Szintén újdonság az adatmentés igénybe vehető részletfizetés is. Magánszemélyek vehetik igénybe bármilyen adatmentési megbízás esetén a fizetést megkönnyítő áruhitel konstrukciót. A megoldás a kitalálói szándéka szerint a részletfizetés lehetősége miatt olyanok számára is elérhetővé teszi az adatmentést, akik eddig a viszonylag magas költségek miatt nem engedhették ezt meg maguknak.

Az elővigyázatosabbak akár egy biztosítás-szerű megoldást is választhatnak, amely keretén belül egy lakás-, és utazásbiztosításokhoz - minimális, néhány száz forintos díj ellenében - köthető adatmentés rendelkezésre állási szolgáltatás. Lényege, hogy a biztosítási szerződésben foglalt káreseményhez köthető adatvesztési esetekben a KÜRT biztosítja az ügyfél adatainak mentését, amennyiben ez technológiailag lehetséges. Az adatmentés szolgáltatás ilyen formájú megrendelése esetén minden további költségtől mentesül az ügyfél.

„Német leányvállalatunkhoz nagy számban érkeznek olyan megoldandó esetek, amelyeknek a fedezetét biztosítási szerződés, azaz biztosító társaság garantálja. Szeretnénk, ha ez a költséghatékony megoldás a magyarországi felhasználóknak is mielőbb rendelkezésére állna" - nyilatkozta Szekeres Gábor a KÜRT adatmentési osztályának vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.