Hirdetés
. Hirdetés

Adattárolás DNS-en

|

A genetikus adattárolás néhány évtized múlva természetessé válhat, nagyobb sebesség és alacsonyabb költség mellett.

Hirdetés

dns adattárolás
dns adattárolás
George Church és Sri Kosuri, a Harvard Wyss Intézet tudósai sikeresen demonstrálták, hogyan lehetséges 700 TB adatot 1 gramm DNS-en tárolni. Jelenleg a merevlemez és az SSD kártyák a piacvezetők, de ez megváltozhat, mivel több adatot lesz lehetséges tárolni DNS-en. Az adatok átkonfigurálása még nem nevezhető egyszerűnek, mivel sok időt vesz igénybe 675 KB szöveg, kép és Javascript átkonvertálása 55.000 DNS szálba.

A genetikus adattárolás néhány évtized múlva természetessé válhat, emellett a nagyobb sebesség alacsonyabb költséggel jár. Gyakorlatilag korlátlan mennyiségű adatot, képet, videót, zenét stb. lehet DNS-en tárolni és emellett az adatok biztonságban vannak, ami megnöveli élettartamukat. Ez azt jelenti, hogy több száz év múlva is megtalálhatók lesznek a fájlok „Oda temetheted, ahova akarod, akár sivatagba vagy a hátsókertbe, még 4000 év után is ott lesznek” – közölte Church. ”Lassabb, mint a többi média, de kompenzálja az adatok archiválhatóságával és azok gyors visszakeresésével vagy feldolgozásával.” – utalva a folyamat lassúságára.

Míg ez egy hatalmas áttörés, még nem fog egy ideig a fogyasztói réteghez eljutni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.