Hirdetés
. Hirdetés

Adobe Fireworks 9 béta - ki hitte volna?

|

Szinte a semmiből került elő az új Fireworks verzió híre. A Photoshop mellett sokan kételkednek a szoftver életképességében.

Hirdetés

Amikor két olyan cég, mint az Adobe és a Macromadia egyesül, kikerülhetetlen, hogy a cégek több szinten is fuzionáljanak; a Macromedia Fireworks szoftvere több szempontból konkurense volt az Adobe Photoshopnak, így az egyesülés után azt gondolhattuk, hogy bizony a Fireworks napjai meg vannak számlálva. Tévedtünk... Az Adobe hírvivői szerint az új Fireworks verziónak igen jelentős szerepe lesz az Adobe terméklistájában.

Jelenleg a Fireworks 9 béta verzióban van, és néhány érdekes dolog derült ki az új termék fejlesztése során. A Macromedia fejlesztői a Fireworks 8-as verziójának kiadása után vizsgálni kezdték, hogy a felhasználók és a designerek hogyan is használják a programot. Észrevették, hogy a designerek számára legnagyobb problémát az jelenti, hogy megrendelőiknek igazából nincs konkrét elképzelése arról, mit is szeretnének, így a designerek számára az első bemutató után gyakran előfordul, hogy teljesen át kell formálniuk a lapot, illetve néha újat kell készíteniük. Ez temérdek időbe telhet példának okáért a Photoshoppal, mivel ezek a programok layer, és nem site alapúak.

A Fireworks ilyen szempontból próbál újítani, hogy minél kevesebb legyen a kidobott munka, és minél egyszerűbb legyen felhasználni a kész designt.

Ha egy kicsit konkrétabb újításokat akarunk említeni, akkor mindenféleképpen szót kell ejteni az intelligens méretezésről. Ez arról szól, hogyha egy objektumot nem méretarányosan méretezünk, akkor az torzulni fog, és itt lép be az intelligens méretezés, ami megakadályozza ezt a torzulást, és az elem bizonyos részeit nem méretezi át, hogy a torzulást elkerülhessük.

A szimbólumoknak ezentúl lesznek tulajdonságaik, így nem lesz szükség arra, hogy mindenféle gombot készítsünk, amin csak a feliratot változtatnánk meg, ezentúl csupán egy alapgombra lesz szükségünk, aminek a feliratát mint tulajdonságot adhatjuk majd meg.

Azért a cégegyesítésnek is megvan a maga hatása, hiszen a Photoshop és a Fireworks család is közelebb került egymáshoz. A Fireworks 9-ben ezentúl a PSD kiterjesztésű fájlokat is meg lehet nyitni, amit a program automatikusan átkonvertál majd PNG-be.

Az új Fireworks 9 tesztelésében részt lehet venni, jelentkezni ezen az oldalon lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.