Hirdetés
. Hirdetés

Ahol a szegények mobilja az iPhone

|

Kínában a tehetősebbek Huawei vagy Xiaomi okostelefonokat használnak egy felmérés szerint.

Hirdetés

Hirdetés

A MobData piackutató cég jelentése szerint a kínai iPhone-használók az alacsonyabb iskolázottságúak és kevésbé tehetősek közül kerülnek ki, míg a többiek a Huawei vagy a Xiaomi márkát részesítik előnyben, olvashatjuk a South China Morning Post cikkében.

A sanghaji vállalat megállapításai szerint a legtöbb kínai iPhone-használó 18 és 34 év közötti, nem házas nő, aki középiskolai végzettséggel rendelkezik, jövedelme pedig 3000 jüan (kb. 122 ezer forint) alatt van.

Ezzel szemben a Huawei gyártmányú mobilokat használók általában házas, 25-34 év közötti férfiak, akik felsőfokú végzettséggel vagy főiskolai diplomával rendelkeznek, havi fizetésük pedig 5000 és 20000 jüan (203000-813000 forint) között van. Ami a 20000 jüan feletti havi jövedelmű diplomásokat illeti, ők a Huawei vagy Xiaomi márkájú mobilokat kedvelik.

A MobData nem közölte, hogy hány felhasználó bevonásával végezte a felmérést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.