Hirdetés
. Hirdetés

AI-rekonstrukciós PET/CT rendszer segíti a betegellátást

|

A ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át Magyarország első, legújabb generációs, AI rekonstrukciót alkalmazó PET/CT berendezését, amely új korszakot nyit a diagnosztikában.

Hirdetés

Magyarországon elsőként a ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át a 32 cm látómezejű, teljesen digitális diagnosztikai berendezést, a GE HealthCare Omni Legend 6-Ring PET/CT-t. A ScanoMed budapesti központjában végezték hazánkban az első PET/CT vizsgálatot, ahol jelenleg is főként onkológiai, részben neurológiai PET/CT vizsgálatok érhetők el.

A PET/CT (pozitron emissziós tomográfia és számítógépes tomográfia) a nukleáris medicina kiemelt fontosságú diagnosztikai eszköze, amely a két különböző képalkotó módszert kombinálja egyetlen vizsgálatban. Az egyes eljárások önmagukban is hasznosak, de a kombinációjuk rendkívül értékes információt nyújt az egészségügyi szakembereknek a pontos diagnózis meghatározásában. Az Omni Legend egyedi tervezésű digitális detektora nagy felbontást, valamint megnövelt érzékenységet biztosít. A nagyobb érzékenység nemcsak rövidebb szkennelési időket és alacsonyabb sugárdózist eredményezhet, hanem az elváltozások kimutathatóságát is növeli. Dr. Garai Ildikó, a ScanoMed orvos igazgatója elmondta:

"A pontos diagnosztika elengedhetetlen a helyes terápia kiválasztásához. A ScanoMed Kft. budapesti és debreceni központjában elsősorban onkológiai betegek PET/CT vizsgálatait végezzük, valamint Debrecenben emellett SPECT/CT vizsgálatok is történnek. Kiemelt jelentőségűnek tartjuk, hogy a legkorszerűbb berendezéseket használjuk, szem előtt tartva a betegkomfortot és a betegbiztonságot. Ehhez járul hozzá a budapesti központban átadása került GE HealthCare Omni Legend PET/CT kamera és ezt fogja támogatni Debrecenben a jövő év elején telepítésre kerülő Mediso gyártású AnyScan TRIO-TheraMAX SPECT/CT berendezés is. A precíz diagnosztikát mindkét esetben mesterséges intelligenciával kiegészített alkalmazások, nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező multidiszciplináris team biztosítja."

Hirdetés

"Világszerte, évente több mint 1 milliárd beteget látnak el ügyfeleink a GE HealthCare technológia segítségével. Büszkék vagyunk arra, hogy a közép- és kelet-európai régióban Varsó mellett itt Budapesten, a ScanoMed-nél helyezhetjük üzembe a legújabb, csúcstechnológiát képviselő Omni Legend diagnosztikai készüléket. Ez az innovatív berendezés is a már önálló GE HealthCare ambíciótját, tudását és tapasztalatát testesíti meg, amely a hatékonyabb és eredményesebb betegellátást, személyre-szabott egészségügy és a teranosztika megvalósítását teszi lehetővé. Örömmel tölt el bennünket, hogy az onkológia és neurológia területén hatalmas szaktudással és tapasztalattal rendelkező ScanoMed ismét a GE HealthCare technológiát választotta" - emelte ki beszédben Földvári Jutas Szvilen, a GE HealthCare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Az ünnepélyes átadóra a ScanoMed és a GE HealthCare vezetősége mellett a szakmai közönség is meghívást kapott. Az átadót követő bemutató során megismerhették a radiológiában új perspektívákat nyújtó berendezés technikai tulajdonságait, amelyek a páciensek gyorsabb és hatékonyabb ellátását segítik elő.

"Azzal, hogy egy ilyen gyors készülékünk van és időegység alatt a korábbinál több beteget tudunk vizsgálni, valamelyest talán rövidíteni tudjuk a várólistákat. Ugyanakkor az izotópfelhasználás csökkentésének lehetősége a költséghatékonyság és a manapság valóban nagyon fontos környezettudatosság szempontjából sem elhanyagolható tényező. A továbbra is kiváló, sőt kiválóbb képminőség számunkra, leletező orvosok számára elősegíti a diagnosztikus pontosságot, csökkenti az álpozitivitások és álnegativitások előfordulását. Ez aztán végső soron a klinikusoknak könnyítheti meg a korrekt terápiás döntéshozatalt, javítva a betegek gyógyulási esélyeit" - foglalta össze Dr. Szabó Péter, a ScanoMed budapesti központjának PET/CT részlegvezető főorvosa az eddigi tapasztalatokat.

A ScanoMed és a GE HealthCare közös célja, hogy szolgáltatásaival, egyedülálló technológiájával folyamatosan növelje a betegellátás színvonalát. A most átadott Omni Legend PET/CT berendezést úgy tervezték, hogy növelje a működési hatékonyságot, enyhítse a vizsgálattal járó esetleges stresszt és fokozza a diagnosztikai teljesítményt, ezáltal is segítve a betegek gyógyulását és az egészségügyi szakemberek munkáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.