Hirdetés
. Hirdetés

Ajándék-lakást, olcsó hitelt ígérnek a neten

|

Egyes spammerek 30 másodperc alatt megoldást ígérnek jelzáloghitel-problémákra, így a legújabb átverés igen vonzó lehet nehéz helyzetbe kerültek számára.

Hirdetés

Álmatlan éjszakái vannak a jelzáloghitele miatt? Beleborzong, ha eszébe jut a banki kényszerértékesítés fogalma? Majd a levélszemetelők segítenek! Legalábbis ezzel hitegetik áldozataikat a spammerek, akik csupán némi pénzt és adatokat kérnek az átverésért cserébe.

Az ingatlanpiac valószínűleg már elérte a mélypontját, és nőni kezdett a lakásvásárlási kedv, ugyanakkor a Symantec levélszemétről szóló legújabb beszámolója szerint a spammerek még mindig a jelzálogszakma ismert kifejezéseit használják legtöbbször csalásra.

A spammerek abszolút kihasználták az elmúlt néhány hónap szomorú állapotait, hogy a lehetséges vevőket rámenős címekkel és hamis levelekkel csábítsák el. Az év eleje óta rendszeresen bevetik a lefoglalás, ingatlanárverés, kamatláb, jelzálog szavakat, illetve ezek elgépelt változatait.

E kifejezések elemzéséből két dolog tűnik ki. A levélszemetelők egyrészt a marketing-szövegeket rendre kiegészítik az aktuális események szakszavaival - jelenleg a gazdasági válság, recesszió kifejezéssel. Egyre gyakrabban használják ezeket az mind technikásabb levélszemetekben. A cél változatlan: pénz és személyes információk megszerzése. Másrészt elmozdulás látszik a levélszemét bizonyos fajtáinál, például a gyors pénzkeresettel kapcsolatosaknál. Itt a gyors meggazdagodás ígéretének sémáját az elárverezésre kerülő lakások témába építették be. Sok levélszemét ígéri, hogy segít elkerülni az árverést.

A probléma itthon még nem jelent különösebb veszélyt, mivel a kamu hitellel kecsegtető spamek még magyar verzióban nem jelentek meg. Azt azonban nem árt megjegyezni, hogy találkozhattunk már gyenge minőségű fordításokkal más témakörben, amelyek azt jelzik, hogy ez a technika is finomodik, s nem lehetünk biztosak benne, hogy hamarosan nem jelennek meg tökéletes magyarsággal a pénzünkre pályázó spamek elektronikus postafiókjainkban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.