Hirdetés
. Hirdetés

Akik legjobban imádják a Windows 10-et

|

A PC-s játékosok körében elsöprő a rendszer népszerűsége: a Steam játékplatformon a részaránya már elérte a 70 százalékot!

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 már ma is a világ legelterjedtebb asztali operációs rendszere, de míg az összes személyi számítógépet tekintve csak mintegy tíz százalékkal vezet a Windows-7 előtt, a Valve Steam játékosplatformján a fölénye sokkal nagyobb.

A legújabb hírek szerint a Windows 10 2019 júniusában a Steamen elérte a hetven százalékot, miután az előző hónaphoz képest 3,08 százalékkal javított pozícióján. Egészen pontosan ez annyit jelent, hogy azok a gépek, amelyeken a Steamet telepítették, 70,92 százalékukban a Windows 10-et futtatják.

A Steam játékosai egyébként 96,49 százalékban a Windows valamelyik változatát használják. A második legnépszerűbb platform körükben a 64 bites Windows 7 21,34 százalékkal (ez 2,09 csökkenés az előző hónaphoz képest), a Windows XP pedig lényegében eltűnt a statisztikákról, miután a játékosok túlnyomó többsége a támogatott Windows-verziókra állt át.

A Linux és a macOS részaránya egyaránt csökkent a korábbiakhoz képest, vagyis egyértelműen a Windows, azon belül is a Windows 10 a domináns PC-s játékplatform.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.