Hirdetés
. Hirdetés

Akku üzemidőt növelő hibajavítás XP-hez

|

A tegnapi nap folyamán a Microsoft kibocsátott egy, a noteszgépek akkumulátor üzemidejét pozitívan befolyásoló hibajavítást a Windows XP-hez.

Hirdetés

A noteszgépek akkumulátoros üzemidejét csökkentő problémára akkor derült fény, amikor az egyik nemzetközileg elismert, hardvertesztekkel foglalkozó weboldal Intel Core Duo processzoros notebookokat tesztelt. A gépek egyszerűen nem hozták azt az üzemidőt, amit kellett volna. Hosszas vizsgálódás után kiderült, hogy az USB 2.0-ás vezérlők meghajtóprogramjával van a baj. A probléma mélyére ásva több gondra is fény derült.

Egyrészről az USB 2.0-ás vezérlő az aszinkron időzítő komponenst folyamatosan futtatta és így nem engedte hogy a processzor mélyebb, ACPI üresjárati "alvó" állapotba kerüljön. (ACPI = Advanced Configuration and Power Interface, azaz Fejlett Konfigurációs és Tápellátás Interfész, a PC-k energiatakarékossági funkcióit felügyelő szabványos felület.) Esetenként a vezérlő nem észlelte az USB-s eszköz eltávolítását, így az ACPI nem kapcsolta ki a feleslegesen működő USB vezérlőt. Illetve bizonyos eszközöket - mint például az USB-s audiovezérlőket - periodikusan "megszólító" meghajtóprogram akadályozhatja az olyan perifériák működését, mint az egér, vagy a billentyűzet. A Microsoft által az alábbi oldalon közzétett javítás az első két problémára nyújt megoldást, de a harmadikat javítatlanul hagyja. Különösen azoknak érdemes letölteni a javítást, akiknek a gépe valamilyen beépített, az USB-n keresztül illeszkedő eszközzel - mint például memóriakártya olvasó, vagy webkamera - bír.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.