Hirdetés
. Hirdetés

Aknakereső éles aknákkal?

|

Az amerikai haditengerészet éles aknákat hatástalanít új Seafox tengeralattjáróival. Szerencsére a pilótának nem kell a fedélzeten tartózkodnia.

Hirdetés

Hihetetlen újítások tették lehetővé, hogy a veszélyes játék közben emberi életet nem kell kockáztatniuk a katonáknak, ugyanis a pilóta nélküli Seafox tengeralattjárók a legmodernebb kütyükkel vannak felszerelve, így tisztes távolságból tudják irányítani a katonák.

Irán nagyon a határán mozog, hogy lezárja a Hormuz-szorost, amely fontos taktikai értékkel bír, emiatt gondolja úgy az USA, hogy a Seafoxok lehetnek a kulcsok a szoros nyitva tartásához. A készülékek pozícionálják és hatástalanítják a helyszínen használt mindkét féle aknatípust. A gépek felszerelésének repertoárjában többek közt fellelhető nem egy videó közvetítő eszköz, szonár felszerelések és természetesen robbanószerkezet is, ráadásul mindez egy 1,2 méter hosszú, 100 kilogrammos keretben összesűrítve.

Seafox
Seafox

Szárazföldön a tengeri róka - az olajért folyó harc legújabb eszköze

A Seafoxok vezérlése optikai kábelem keresztül történik, mely a videó képét egyenesen a hajóra közvetíti. A készülék méretéből érthető, hogy a hatótávolsága eléggé korlátozott, végsebessége 6 csomó, míg merülő képességének határa 300 méter.

Egyetlen tengeralattjáró elkészítése körülbelül 100.000 dollárba kerül, ami elsőre soknak tűnhet, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a katonai készülék éles bevetésre való. Ezek után talán picit elszomorító, hogy egy Seafox egy sikeres akciója egyben a készülék megsemmisülését is jelenti, mivel minden küldetésük egyben öngyilkos akció. Izgalmas lesz figyelni, hogy mennyire hatásosak ezek a szerkezetek, tekintve a magas költségüket, no meg persze a javíthatatlanságukat. Nem tudom elképzelni, hogy akármit meg lehetne menteni egy robotból, amely egy éles bombára kapcsolódva robban fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.