Hirdetés
. Hirdetés

Alsó kategóriában utazik a Samsung

|

A koreai gyártó az alsó kategóriás mobilok piacán erősít, hogy hatékonyabban versenyezzen a piacvezető Nokiával.

Hirdetés

A Financial Times információi szerint a Samsung Electronics 40-50 dollár értékű színes kijelzős mobilokkal tervezi bővíteni a kínálatát, miután korábban a felső kategóriás piacokon sikerült biztosítani a jövedelmezőséget. A vállalat évekig ragaszkodott a prémium stratégiához, de az előző évben csökkenteni kezdte ártartományát: az átlagos eladási ár a harmadik negyedévben 151 dollárra csökkent a 2006-os 176 dollárról.

A Samsung 2007-ben a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lépett elő, megelőzvén a Motorolát. Jelenlétét a fejlődő piacokon alacsony árú mobiltelefonokkal tervezi kiterjeszteni.

A vállalat várakozásai szerint a mobiltelefon-eladások körülbelül 25 százalékkal nőnek az idén a 3G iránti növekvő kereslet, illetve a fejlődő piacokon megfigyelhető erős növekedés következtében. Alsó kategóriás, színes kijelzős telefonjaikat indiai, délkelet-ázsiai és latin-amerikai piacokon tervezik piacra dobni.

A vállalat előrejelzései szerint az idei termelésük 200 millió darab készülékre fog rúgni, szemben a tavalyi, körülbelül 160 millió darabbal. Ez az ipar növekedésének kétszerese. A Samsung telekommunikációs részlege 12 százalékos árrésről számolt be a harmadik negyedévben.

Az elemzők szerint igen lényeges, hogy a Samsung belépjen az alsó kategóriás szegmensbe, ha növelni akarja piaci részesedését. A vállalat ugyanis a tavalyi, körülbelül 15 százalékos részesedést 25 százalékra kívánja növelni 2010-re. Jelenleg a Nokia a piacvezető 39 százalékos részesedéssel, erős termékportfóliójának és kiterjedt disztribúciós hálózatának köszönhetően.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.