Hirdetés
. Hirdetés

AMD: 30 év múlva is meghatározó lesz a mai processzortechnológia

|

A cég ügyvezetője szerint az x86 még igen sokáig marad játékban.

Hirdetés

Az ARM processzorok körüli nyüzsgés felveti a kérdést, hogy vajon az architektúra helyettesítheti-e az x86-ot, amit az Intel, a VIA és az AMD is használ. Az AMD ugyan csak a saját nevében beszélhet, de szerintük a kérdésre a válasz: nem.

Az AMD úgy gondolja, hogy az integrált GPU-s x86-os processzorok még hosszú évekig maradnak szolgálatban. Rory Read, a cég ügyvezetője a múlt heti Credit Suisse Technology Conference rendezvényen beszélt arról, hogy az x86 szerinte még két-három évtized múlva is fontos szerepet játszik majd.

Read szerint az AMD számára legalább 5-10 évig marad kiemelt fontosságú az x86-os architektúra, de az erre épülő alkalmazások még 25-30 évvel később is használatosak maradnak. Ennek ellenére az AMD vezére nem tagadta, hogy az alacsony feszültségű lapkák fontosabbak, mint valaha. A mai CPU-k vannak olyan erősek, hogy a teljesítmény oltárán legyenek energiahatékonyabbak, és még így is gond nélkül képesek bármit futtatni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.