Hirdetés
. Hirdetés

AMD: mindent egy lapra

|

Kiadónk munkatársai jelen voltak az Advanced Micro Devices rendezvényén, ahol a cég hivatalosan is bemutatta Barcelona névre keresztelt processzorát. Az AMD sokat vár az új lapkától.

Hirdetés

Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy az AMD ettől a termékétől várja az újabb fellendülést. "The World's first native Quad Core CPU" - ez a felirat látszott mindenfelé, vagyis a világ első natív Quad Core (négymagos) processzora. Legnagyobb ellenfelük, az Intel már egy éve piacra dobta Quad megoldását, de abban még csak két darab kétmagos processzor kapott helyet.

Igen nagy hangsúlyt kapott, hogy az új, négymagos megoldásnak mennyivel kedvezőbb fogyasztási értékei vannak, mint a konkurencia hasonló termékének. Ez nagyon fontos lehet szerverkörnyezetben, mert ennek révén a nagyobb cégek milliókat faraghatnak le az üzemeltetési, bérlési és szerverhűtési költségekből. Az asztali gépekbe szánt négymagos Phenom processzort még ez év végére ígérik, ettől azonban a jövő év második feléig igazi sikert nem várnak. Az AMD elnökhelyettese, Alberto Macchi szerint a piac még nincs teljesen kész rá, mivel még nincs meg a megfelelő szoftveres támogatás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.