Hirdetés
. Hirdetés

Amerika és Kína közös célokért küzd

|

Az AT&T és a China Telecom szerdán írta alá azt a megállapodást, mely szerint mind az Egyesült Államokban, mind Kínában megosztják egymással távközlési infrastruktúrájukat. Nem titkolt céljuk ezzel, hogy maximálisan segítsék üzleti felhasználóikat.

Hirdetés

Greg Brutus, az AT&T szóvívője elmondta, hogy a megállapodás értelmében növelni tudják VPN és cross country hálózatukat, és emellett ügyfeleik mindkét cég Wi-Fi hotspotját használni tudják.

„Az AT&T szerint a több mint 1700 nagyvállalatból, ami a világon van, számos Kínában található" - ismertette Brutus.

Az amerikai cégnek jelenleg 600 ilyen vállalati felhasználója van, és talán éppen emiatt több és minőségibb határokon túlnyúló szolgáltatásokat szeretne.

A szóvivő úgy véli, hogy ez egy kétirányú megállapodás, hiszen nem csak nekik kedvez majd: a China Telecom ezzel az együttműködéssel képes lesz azokat a kínai vállalatokat is supportálni, amelyek globálisan - akár az USA-ban is - jelen vannak.

Bár az együttműködés még csak az alap dolgokat foglalja magába, Nicole Peng, a Canalys elemzője szerint az AT&T és a China Telecom a jövőben több területen is együtt dolgozhat majd. Jó példa lehet erre a cégek egységes kommunikációja üzleti ügyfeleik felé, vagy termékeiknek közös felhőbe vitele.

A 120 millió mobil előfizetővel rendelkező China Telecom egyébként épp azt tervezi, hogy 2012 első negyedévében új internetszolgáltatóval bővíti az amerikai piacot. A szolgáltatás beszerzési részét a China Telecom, üzemeltetési részét pedig egy már létező amerikai üzemeltető cég intézné majd.

A szerdán megkötött üzletnek az is része, hogy a két cég a világ más részein is kölcsönösen támogatja egymást, beleértve ebbe, hogy az AT&T segít a China Telecomnak abban, hogy növelve befolyását terjeszkedni tudjon - például Latin-Amerikában. Novemberben az AT&T hasonló szerződést kötött a latin-amerikai America Movil telekommunikációs vállalattal annak érdekében, hogy közös erővel jobb kommunikációs szolgáltatásokat nyújthassanak a nemzetközi vállalatok részére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.