Hirdetés
. Hirdetés

Amerikában is hivatalosan hálózatfüggetlen az iPhone

|

Az Amerikai Egyesült Államokban már megvásárolható a hivatalosan is hálózatfüggetlen iPhone, nyilván a lockolthoz képest jóval drágábban. A döntés hátterében az androidos készülékek nyomása is állhat.

Hirdetés

Független iPhone
Független iPhone

Az Apple már elkezdte árulni az Amerikai Egyesült Államokban is a hivatalosan hálózatfüggetlen iPhone-t. A készüléket kötöttségtől mentesen Kanadában, Franciaországban és az Egyesült Királyságban már korábban is meg lehetett venni.

A készülék nyilván drágább, mint a röghöz kötött: a 16 GB-os változatért 649 dollárt, a 32 GB-osért meg 749 dollárt kérnek. Összehasonlításképp a Verizon szolgáltatónál 199,99, illetve 299,99 dollárért meg lehet vásárolni a telefont, nyilván hűségszerződéssel és internetes csomaggal.

A várakozások szerint a gyakran utazók fogják megvenni a hivatalosan is felszabadított készüléket. Elemzők szerint az Apple azért jelent meg ezzel a változattal, mert szeptemberben várható az iPhone 5 vagy ahogyan többen is nevezik az iPhone 4S megjelenése. Bár többen a piacvezető androidos készülékek nyomásgyakorlását vélik felfedezni a döntés hátterében.

Az IDC piacelemző adatai szerint 2011-ben az androidos készülékek piaci részesedése meghaladja a 40 százalékot, és 2015-re eléri a 44 százalékot. Az Apple iOS operációs rendszere jelenleg 18 százalékot tudhat magának - 2015-re 17 százalékra csökken -, a RiM Blackberry-je pedig a jelenlegi 14,2 százalékról 13,4 százalékra csökkenhet. Ám a részesedés szempontjából második helyezett jelenleg még mindig a Symbian, amely 20,6 százalékon áll - ez a részesedés 2015-re teljesen eltűnik, hiszen a Nokia a Windows Mobile operációs rendszere mellett tette le a  voksát. Így a jelenlegi 3,8 százalékos Windows Mobile/Windows Phone piaci részesedés több mint 20 százalékosra bővül 2015-re.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.