Hirdetés
. Hirdetés

Amerikai egyetemen a magyarok keresője

|

Egyre komolyabb külföldi sikereket érnek el az angol nyelvű Healtmasht kiszolgáló keresőmotor magyar fejlesztői. A WebLib már az amerikai Vanderbilt Egyetem szolgálatában is működik.

Hirdetés

A WebLib a nashville-i  Vanderbilt Egyetemmel kezdte meg együttműködését az idei év elején. Az Amerikai Egyesült Államok 17. legjobb felsőoktatási intézménye olyan rendszert keresett, ahol a források nincsenek megkötve, vagyis a rendszer tetszőleges számú interneten keresztül elérhető kereső (adatbázis, forrás) egyidejű keresésére nyújt lehetőséget.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Polymeta kereső azon felül, hogy eléri az úgynevezett "rejtett web"-et is, rendszerezi a találatokat és olyan "tartalomjegyzéket" jelenít meg, ami segítséget ad a felhasználónak a témához tartozó altémák, kapcsolódó fogalmak azonosításában, illetve az oda tartozó találatok megjelenítésében. Így a felhasználó azonnali áttekintést kaphat a keresés összes eredmény tartalmáról, nem csak az első oldalon látható találatokra vonatkozóan.

?Azért hoztuk létre ezt a keresőrendszert, mert úgy látjuk, hogy a nyilvános internet tartalom rohamos növekedése mellett, a közzétett információ egy igen jelentős része még mindig nem érhető el az általános internetes keresőkkel" - mondta Jóföldi Endre, a magyar kft. ügyvezetője. ?Az általunk fejlesztett metakereső megoldás rövid határidőn belül bármilyen interneten elérhető adatbázisból dinamikusan állít elő tartalmat, jelenleg közel 1000 kereshető forrás (tudományos adatbázisok, általános keresők, video, kép, hírforrások stb.) áll rendelkezésre" - tette hozzá Jóföldi Endre.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.