Hirdetés
. Hirdetés

Apa csak egy van - vadonatúj DeLorean érkezik, egy vadonatúj cégtől

|

Azt erősen hangsúlyozzák, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak más, a DeLorean nevet viselő projektekkel.

Hirdetés

A legújabb DeLorean sportkocsiról szóló bejelentés egy új cégtől, a DNG Motors-tól származik (ami a DeLorean Next Generation Motors rövidítése). A DNG-t Kat DeLorean - az eredeti cég és a legendás DMC 12 sportkocsi mögött álló John Z. DeLorean - lánya alapította. Az új kocsi a "Model - JZD" nevet kapja John Z. tiszteletére. A cég szerint 2023 januárjában kezdik meg összeszerelését Detroitban. Terveik szerint az év vége felé hivatalosan is bemutatják az autót.

Túl sok részlet egyelőre nem ismert, de a DNG Motors azt állítja, hogy a csapatban "az iparág legjobb autóipari elméi vesznek részt, valamint ott lesz az eredeti csapat egy része, amely több mint 40 évvel ezelőtt segített megalkotni az első ikonikus DeLoreant". Arról is beszámoltak, hogy a DNG Motors egy "olyan újfajta mobilitási vállalat lesz, amelyet az iparág még nem látott, amely az emberekre összpontosít és visszaad a társadalomnak". Az autók építése és a munkahelyteremtés mellett a vállalat új mérnöki programokat tervez indítani az állami középiskolások javára, és partnerséget kíván kialakítani más gyártókkal, hogy segítsen az iparág előtt álló kihívásoknak megfelelni.

Hirdetés

A DNG Motors azt is igyekszik hangsúlyozni, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak más, a DeLorean nevet viselő projektekkel, és ők az egyetlen olyan cég, amely közvetlenül John Z.-hez köthető, ami elég egyértelmű célzás a másik új DeLorean koncepcióra, az Alpha 5-re, amelyet a texasi székhelyű DeLorean Motors Reimagined LLC (DeLorean Motor Company néven tevékenykedik) jelentett be.

A név ellenére ennek a DeLorean Motor Companynak nincs közvetlen kapcsolata az eredeti céggel. Ehelyett egy DeLorean alkatrész- és szervizüzletből nőtt ki, amelyet 1985-ben alapítottak, miután az eredeti cég csődbe ment. Ezt a vállalkozást (eredeti neve DeLorean One) 1995-ben átnevezték DeLorean Motor Companyra, megszerezte az eredeti cég alkatrészkészletének, rajzainak és szerszámainak nagy részét, és továbbra is a klasszikus DMC autók tulajdonosainak fő alkatrész- és szervizforrása. Az Alpha 5 EV koncepciót, amelyet az ItalDesign tervezett, és amely az eredeti DMC 12-es modell vonalát követi, először 2022 augusztusában mutatták be, és a DMC szerint az Alpha 5 szériaváltozatai várhatóan "valamikor 2024-ben" gördülnek majd ki a piacra.

A Carscoops szerint azonban azt még nem tudni, hogy ezek közül a projektek közül bármelyik is tényleges sorozatgyártású autót eredményez-e, hiszen egy új autót a semmiből létrehozni és gyártásba vinni hihetetlenül idő- és erőforrásigényes vállalkozás, különösen a sok jogszabályra tekintettel, amelyekkel a gyártóknak manapság meg kell küzdeniük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.