Hirdetés
. Hirdetés

Apple iOS - a Google Ventures ajánlásával

|

Rich Miner, a Google kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó divíziójának vezetője nemrég még arra biztatta az ígéretes startupokat, hogy Android helyett, inkább az Apple mobil operációs rendszerére fejlesszenek.

Hirdetés

Rich Miner
Rich Miner

Rich Miner, a Google Ventures vezető partnere sokáig arra biztatta a kezdő vállalkozásokat, hogy a cége által kifejlesztett nyílt forráskódú Android operációs rendszer helyett inkább a konkurens Apple iOS-ére fejlesszék a mobil alkalmazásaikat.

Miner szerint a Google megoldása csak az elmúlt hat hónapban nőtte ki magát elég jelentős piaci tényezővé ahhoz, hogy a fejlesztők elsődleges, az új alkalmazásaik bemutatására alkalmas mobil platformként tekinthessenek rá.

A szakember fent citált kijelentése elég nagy  visszhangot váltott ki szakmai körökben: annál is inkább, mivel ő volt a Google által később felvásárolt Android rendszer egyik alapító-fejlesztője.

Miner kedden, a San Francisco-i VentureBeat konferencián tartott előadásának keretében beszélt sajátos üzleti szemléletmódjáról. „Egyszerűen túl sok iOS-t futtató készülék volt a piacon, a fejlesztői környezetük még ma is jóval érettebb, mint a miénk" - húzta alá.

A szakember persze sietett hozzátenni, hogy az erőviszonyok alaposan megváltoztak az elmúlt hat hónapban; az Android egyre meghatározóbbá válik világszerte. Milner a comScore közelmúltban kiadott jelentésére hivatkozva kijelentette, hogy az idén májusban lezárult negyedév során a Google rendszere a maga 38 százalékos részesedésével a legnépszerűbb okostelefon-platformmá lépett elő az Egyesült Államokban. A felmérés szerint az Android ráadásul jóval tempósabb növekedési ütemet produkál, mint legnagyobb versenytársai: a 26,6 százalékos részesedéssel rendelkező Apple iOS, vagy a piac 24,7 százalékon álló BlackBerry.

Miner szerint az Android egyik legnagyobb előnye az, hogy a fejlesztők a konkurens platformokat preferáló cégeknél jóval egyszerűbben tudják eljuttatni termékeiket a felhasználókhoz. A Google ugyanis az Apple-el ellentétben lehetővé teszi a számukra, hogy az Android Market mellett más csatornákon keresztül is terjeszthessék az alkalmazásaik alfa és béta tesztverzióit.

A Google kockázati befektetésekkel foglalkozó szárnya kizárólag tőkekihelyezéssel foglalkozik, a cég termékmenedzsereinek és mérnökeinek nincs beleszólásuk abba, hogy milyen technológiai megoldásokat pénzelünk - hangsúlyozta Miner, aki az alap 2009-es elindításában is tevékeny szerepet játszott. „A Google számtalanszor biztosított minket arról, hogy kizárólag a pénzügyi eredményességünk alapján ítélnek meg minket" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy a Google Ventures évi százmillió dollárt fektet különböző start-up cégekbe.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.