Hirdetés
. Hirdetés

Április végétől elérhető lesz a Novell Filr

|

A biztonságos fájlmegosztást kínáló Filr régiónkban a Novell felhasználók Budapesten zajló Open Horizons konferenciáján mutatkozott be.

Hirdetés

Az Enterprise Strategy Group felmérése szerint a szervezetek 75 százaléka olyan szabályozást vezetett be, amely kifejezetten tiltja a nyilvános felhőben elérhető fájl-megosztó szolgáltatások igénybe vételét, az alkalmazottak mégis széles körben használják azokat a postaládák méretéhez képest túl nagy dokumentumok megosztására – ami komoly kockázatot jelent az üzleti adatok és információk biztonsága szempontjából.

Hirdetés

A Dropbox és a hozzá hasonló szolgáltatások népszerűségüket könnyű kezelhetőségüknek és annak köszönhetik, hogy a felhőben levő tárhelyre feltöltött fájlok bármilyen eszközről, bárhonnét elérhetők.

A Filr fejlesztésekor a Novell ezért a nyilvános fájlmegosztó szolgáltatásokra jellemző, könnyű kezelhetőség és a nagyvállalati szintű védelmet biztosító menedzselhetőség ötvözésére törekedett – mondta Richard Lindstedt vezető termékmenedzser a budapesti Open Horizons Summit 2013 konferencián tartott nyitó előadásában.

 Dirk Schmidt, a Novell regionális alelnöke a cég mobil stratégiáját ismertette, amelynek a Filr is része

A Novell Filr éppen ezért sok tekintetben lényegesen különbözik a Dropboxtól és társaitól. A gyártó Open Solution keretrendszerére épülő Filr ugyanis nem a felhőben fut, hanem a szervezet meglévő, biztonságos fájlszervereire telepíthető, amelyek eleve megfelelnek az adatok és információk kezelésével és védelmével kapcsolatos követelményeknek. A megosztásra kerülő fájlokat így továbbra is azok a rendszerek és szabályok védik, amelyek kialakításába a szervezet korábban beruházott, és az IT-osztály is magabiztosan szabályozhatja, hogy a felhasználók mely fájlokat tehetik hozzáférhetővé házon kívülről, illetve melyeknek kell a tűzfalon belül maradniuk.  

A több mint két évig tartó fejlesztés után eredetileg a februári BrainShare konferencián bemutatott Filr Novell Open Enterprise Server és Windows Server környezetbe egyaránt jól illeszkedik, és az iPrint funkcióval a mobil nyomtatás lehetőségét kínálja, amely a gyártó szerint bármely nyomtatóval használható – az ügyfél telephelyén tartózkodó értékesítők például okostelefonjukról is elérhetik a Filr mappájában tárolt szerződést, és azt a helyben található nyomtatón kinyomtathatják.

A Novell Filr április 30-tól lesz elérhető 50 felhasználós csomagokban, felhasználónként kb. 42 euró/év áron. A ma véget érő Open Horizons Summit 2013 konferencián azt is megtudtuk, hogy a Novell Open Workgroup Suite előfizetéssel rendelkező szervezetek a hónap végétől a Filr-t is megkapják a csomag részeként.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.