Hirdetés
. Hirdetés

Áramütés veszélye miatt 14 millió töltőt cserél a Nokia

|

Csereprogramot kezdeményezett kedden a finn Nokia mobilgyártó, mert egyes Nokia márkájú telefontöltők bizonyos esetekben elektromos áramütést okozhatnak.

Hirdetés

Egy rutin minőségellenőrzés során a Nokia egy lehetséges termék minőségi problémát azonosított bizonyos töltők esetében A cég tájékoztatása szerint az érintett töltők műanyag burkolata meglazulhat és leválhat, ezáltal hozzáférhetővé válhatnak a belső alkatrészek, és amennyiben a töltő éppen be van dugva egy áram alatt lévő konnektoraljzatba, és bizonyos belső alkotórészeit megérintik, elektromos áramütés veszélye állhat fenn. A Nokia közlése szerint idáig valószínűleg nem történt baleset a probléma miatt.

A termékcsere program mindössze egy korlátozott számú, meghatározott típusú és időszakban, egy bizonyos harmadik fél által gyártott töltőkre vonatkozik. Ezek a 2009. június 15. és 2009. augusztus 9. között gyártott AC-3E és AC-3U modellek, valamint a 2009. április 13. és 2009. október 25. között gyártott AC-4U töltők. Európában csak az AC-3E töltő modellt értékesítették, az AC-3U és AC-4U töltők csak Észak-Amerikában és Latin-Amerikában kerültek forgalomba.

A Nokia egy weboldalt hozott létre az ezzel kapcsolatos további információk közzétételére, többek között arról, hogy a vásárlók hogyan ellenőrizhetik, töltőik részét képezik-e a csereprogramnak. A cég arra kérte a felhasználókat, hogy látogassanak el a http://chargerexchange.nokia.com vagy a Nokia helyi weboldalára.

A finn cég azt ajánlja, hogy a csereprogram részét képező töltőket a vásárlók a továbbiakban ne használják, és ingyenesen cseréljék le azokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.