Hirdetés
. Hirdetés

Aranyos robotocska és okostelefon egyben

|

A Sharp egy olyan, zsebben hordható robot prototípusát mutatta be, amely egyúttal okostelefonként is használható.

Hirdetés

A RoboHon nevű aranyos kis robotot 2016 első felében kezdik el árusítani. Az álló helyzetben 20 centiméternél valamivel kisebb emberszabású robotot felszerelték kamerával, projektorral és LCD kijelzővel, az utóbbi a hátán kapott helyet. Képes az arc- és hangfelismerésre. A tokiói Ceatec elektronikai kiállításon tartott bemutatón hangutasításokra reagálva hívást kezdeményezett, fényképet készített, kivetítette projektorával a fotót, és táncolt. Sőt, beszélni is tud, a levetített reklámfilmben szólt tulajdonosának, hogy hívása érkezett, és kérdésekre is válaszolt. Az egyelőre nem világos, hogy a válaszadás előtt valóban képes-e a környezetének elemzésére, hiszen ehhez komoly mesterséges intelligencia rendszerrel kell, hogy rendelkezzen.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.