Hirdetés
. Hirdetés

ArchiCAD: 2009 építész tehetsége

|

Április 29-én hirdették ki a Mesharray és a Graphisoft támogatásával rendezett Országos ArchiCAD Verseny győztesét.

Hirdetés

A megmérettetés előtt a Módistúdió tartott felkészítést a versenyzőknek Budapesten, a verseny helyszínéül pedig az egyik fő támogató, a Mesharray Digital Media School oktatóközpontja szolgált. A résztvevő egyetemek által delegált 21 hallgató április 28-29-én mérhette össze tudását, a hat órás feladatot a Graphisoft ArchiCAD tervezőprogramjával oldhatták meg. Az első versenynapon, a budapesti egyetemek hallgatóinak a Duna észak-nyugati partján lévő, a Graphisoft Park területén elhelyezkedő yachtkikötőt és kávézót kellett megtervezniük, másnap a vidéki egyetemek diákjainak ugyanide kellett kigondolniuk egy vízen álló szabadtéri színpadot.

A bírálók között a tiszteletbeli elnöki posztot Kertész András Tibor DLA, Ybl- és Építészeti Nívódíjas építész töltötte be, és a zsűriben is nagynevű építészek kaptak helyet. A verseny jogi tisztaságára dr. Gáts Andrea, a Magyar Építész Kamara Jogi szakértője felügyelt. Mint az országos ArchiCAD verseny elindítója és éltetője, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara külön büszke lehet rá, hogy a 2009-es év építész tehetsége az intézmény hallgatója, Simon Zsolt lett: a szakmai zsűri megítélése szerint a terv kitűnt a többi pályamű közül.

A Graphisoft és a Mesharray közösen kiadott közleménye kiemeli, hogy a verseny sikeressége és a résztvevők elégedettsége alapján nem kétséges: az ArchiCAD verseny jövőre is elindul az év építészének felkutatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.