Hirdetés
. Hirdetés

ARM: 2013 második felében jöhetnek az első 20 nanométeres chipek

|

Az új processzorok kisebb fogyasztásuk révén jelentősen növelhetik az okostelefonok és táblagépek akkumulátoridejét.

Hirdetés

Az ARM processzortervező divíziójának hétfőn kiadott közleménye szerint már 2013 második felében megjelenhetnek a rendkívül fejlett, 20 nanométeres gyártási technológiával készülő chipek a cég processzorait pörgető okostelefonokban és tabletekben.

Az új, fejlett chipek lehetővé teszik majd a gyártók számára, hogy a készenléti és használati idő csökkenése nélkül fokozhassák eszközeik teljesítményét, vagy az eddigieknél hosszabb akkumulátoridőt garantáló készülékeket készítsenek.

„Az egész iparág azon igyekszik, hogy abban a pillanatban áttérjen a következő generációra, amint az gazdaságilag életképessé és technológiailag elérhetővé válik” - nyilatkozta hétfőn, a tajpeji Computex tradeshown Simon Segars, az ARM processzor és fizikai IP csoportjának ügyvezető igazgatója.

A nanométerben megadott értékek a lapkák felületébe mart áramkörök méretét jelzik. Minden eges új gyártási technológia bevezetése kisebbé teszi a chipeket és energiatakarékosabbá a tranzisztorokat.

Az ARM abban különbözik a chipipar többi nagykutyájától, hogy nem maga gyártja a processzorait. A cég elsősorban tervezéssel foglalkozik: architektúráit olyan cégek használják, mint a Qualcomm, a Texas Instruments vagy az Nvidia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.