Hirdetés
. Hirdetés

Aruba: a világ első intelligens 1,9 Gbps sebességű 802.11ac Wi-Fi access pointja

|

Nem csak gyorsabb, hanem okosabb is: a ClientMatch a legközelebbi AP-re kényszeríti a klienst.

Hirdetés

Az Aruba Networks a legújabb, még csak tervezetként létező 802.11ac szabványnak megfelelő, gigabites sebességű WLAN AP-vel lépett piacra. Az akár 1,9 Gbps sebességet is elérő, 6 antennát tartalmazó hozzáférési pont ráadásul a 802.11n szabvány szerint is 600 Mbps kapcsolat biztosítására képes a 2,4 GHz-es tartományban, de a régebbi a/b/g szabványt alkalmazó klienseket is kiszolgálja. A hatalmas teljesítményhez 2 db. gigabit sebességű Ethernet porttal is fel van szerelve, amelyek EtherChannel csatornába köthetők, melyen MACSec titkosítással továbbítja az adatokat. A teljes kapacitáshoz ugyan PoE+ tápellátásra van szükség, de a hozzáférési pont csökkentett teljesítménnyel PoE forrásról is meghajtható, lehetőséget biztosítva a fokozatos átállásra.



A kecses hozzáférési pont nem csak hihetetlenül gyors, de a szabadalmaztatott ClientMatch technológiának köszönhetően egyedülállóan intelligens is. A jó minőségű 802.11ac adatátvitelhez ugyanis az AP-tól legfeljebb 6-8 méter távolságra célszerű elhelyezkedni, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok kliens szinte véletlenszerűen távolabbi hozzáférési pontokhoz is kapcsolódik, ugyanis a Wi-Fi szabványok –például a mobiltelefonos hálózatoktól eltérően- a kliensre bízzák a csatlakozás paramétereinek meghatározását. A ClientMatch észleli a problémát, a csatlakozó eszközt pedig közeli és kevésbé leterhelt AP-ra roamingoltatja át. A funkcióval mérések szerint 94%-kal jobb teljesítmény érhető el még az Aruba régebbi AP-ivel is, mint a konkurens Cisco csúcsmodelljével. A ClientMatch hardvercsere nélkül az összes Aruba AP-val és kontrollerrel üzemel, az ügyfelek számára a szoftverkövetés részeként.

A vállalati Wi-Fi már Magyarországon is teret nyert, egyre több cég és intézmény kiegészítő szolgáltatás helyett alapinfrastruktúraként tekint rá, „internet-csatlakozás” helyett vállalati szolgáltatásokat nyújtva rajta. Sokan például a Microsoft Lync kommunikációs rendszerét alkalmazzák, az Aruba Networks WLAN-rendszere pedig egyedüliként szerepel a Microsoft tesztjein sikeresen megfelelt eszközök listáján. A Lync Diagnostics API-jával integrálva különösen üzembiztos szolgáltatás nyújtható a felhasználók számára. A Lync mellett számtalan más szolgáltatást és alkalmazást kiemelten támogat az Aruba rendszere, például az Apple AirPrint, AirPlay, iCloud és FaceTime szolgáltatásait, a Skype-ot, Salesforce.com-ot, Google Drive-ot, WebEx-et és a Citrix GoToMeetinget, a YouTube-ot, a Vimeot és a Ustreamet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.