Hirdetés
. Hirdetés

Átalakítják az összes kormányzati honlapot?

|

Két nappal az új kabinet megalakulása után a kormányzati honlapok jelentős részén az internetes szlengből ismert OMG (Oh My God - magyarul: "Úristen!") kifejezés utal rá, hogy az Orbán kormány azonnal hozzá szeretne látni a minisztériumi weblapok átalakításához. Addig viszont a látogatók csak egy plusz kattintással érhetik el a honlapokon lévő információkat.

Hirdetés

Nem egységes a kormányzati honlapok arculata, és sok a felesleges internetcím - erre hivatkozva kezd azonnali átalakításba a második Orbán kormány. Mindemiatt szinte valamennyi minsztériumi honlap elé átalakításra utaló szöveget, valamint egy OMG üzenetet helyeztek el - hogy a külföldi látogatók is értsék, angol nyelven is. Ilyen üzenet található például a Honvédelmi Minisztérium és a Külügyminisztérium főoldalán is. Ha valaki a honlapokon lévő érdemi információkra kíváncsi, ezen először át kell futnia.

"Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén is" - kezdődik a szöveg, amelynek tartalma szerint a kormányzati kommunikációs csapat úgy ítéli meg, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jónéhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan. Mint írják, a rendelkezésükre bocsátott információk szerint az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 domain név volt a kormányzat birtokában, közülük 125-ön található valamilyen tartalom.

"Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak" - fogalmaznak, hozzátéve, mindez hatalmas munkát jelent.

"Nekiálltunk" - zárul az üzenet.

Azt, hogy a minisztériumi honlapok átalakítását ki végezheti el, és ez mennyi pénzt emészt fel, egyelőre nem tudni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.