Hirdetés
. Hirdetés

Átszabja üzletágait a Nokia

|

A Nokia egységesíti a mobiltelefonok fejlesztésével kapcsolatos erőfeszítéseit. A lépés a multimédia- és internet-képes eszközök növekvő fontosságát jelzi.

Hirdetés

Az egyszerűen Device (unit vagyis Eszköz egység) nevet viselő üzletág feladata lesz legyártani az összes Nokia eszközt - a hagyományos telefonok, de az internet-képes, N series telefonok is ide tartoznak majd. A telefonok gyártásával korábban három különböző üzletág foglalkozott, ezek a Mobiltelefon, a Multimédia és a Vállalati megoldások egységek voltak. A szerdai közlemény szerint az újjászervezés részeként a Nokia két további egységet hoz létre, ezek neve Software&Services (vagyis Szoftver és szolgáltatások), valamint Markets (Piacok). Az új egységek és üzletágak 2008. január elsejétől léteznek majd.

Arja Suominen, a Nokia szóvivője szerint épp ideje volt változtatni azon a 2004-ben bevezetett vállalati struktúrán, amikor a piac még erőteljesen hangcentrikus volt. A többi terület akkor még kevésbé volt fontos, de az eltelt időben rengeteget fejlődtek. A Nokia szerint a változások következtében sokkal hatékonyabbá válnak a termékfejlesztési és -termelési folyamatok, így sokkal rövidebb idő alatt tudják majd az új termékeket a piacra dobni. A szóvivő elmondta: nem költségcsökkentő intézkedésekről van szó, az új struktúrával a hatékonyságot szeretnék növelni.

A változások azt jelentik, hogy a jelenlegi vállalati megoldások egységet feldarabolják és az E90-es Kommunikátor és az E61-es vagy E65-ös üzleti telefonok gyártását az eszközök egységhez teszik át. Az e-mail rendszerekkel és a biztonsággal foglalkozó vállalati megoldásokat a Szolgáltatások és szoftver egység veszi át. Ugyanez az egység felel majd az összes szoftver termékért, mint például játékokkal vagy internetszolgáltatásokkal, böngészéssel, zenelejátszással kapcsolatos, külön megvásárolható termékekkel.

Az operációs rendszer fejlesztése - mint például a Series 60 OS - az Eszközök egységhez kerül. Az Eszköz és Szolgáltatás & szoftver egységek saját kutatás-fejlesztési csapattal rendelkeznek majd, a Nokia Reserch Center pedig vállalati szinten viszi tovább a hosszú távú kutatási projekteket.

A harmadik új egység, a Piacok gyártással, elosztással, értékesítéssel és marketinggel foglalkozik majd. A Nokia pénzügyi jelentéseiben is tükröződik a változás: jövő évtől kezdődően két részleg pénzügyi adatait ismertetik majd az eszközök és szolgáltatások egységek eredményeit, valamint a Nokia Siemens Networks adatait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.