Hirdetés
. Hirdetés

Áttörték a fizikai és digitális valóság határát - videók

|

Két amerikai művész, Annica Cuppetelli és Cristobal Mendoza arra vállalkozott, hogy átmenetet létesítsen a valóságos és a virtuális tér között. Az "Idegrendszer" névre keresztelt projekt igen látványos eredményt hozott.

Hirdetés

Az Idegrendszer hipnotikus látványterek sorozata, amelynek alapját a speciális rugalmas spandex szálakból szőtt textilcsíkokra kivetített számítógéppel generált grafikák adják. A látványt a néző befolyásolni tudja, s a változások nem csak egy képernyőn, hanem a valóságos térben is megjelennek. Így a kiterjesztett valóság vagy a kiterjesztett virtualitás közötti filozófiai különbség elmosódik, a valóságos tér, és a vetített tér közötti határok képlékennyé válnak.

Az interakciót egy kamerán keresztül érik el, amely figyeli az installációt, s a környezetében lévő mozgást jelezve kapcsolatba lép egy számítógéppel, amely megváltoztatja a kivetítést.

A művészi megoldás más típusú hasznosításáról nem érkezett jelentés.

Nervous Structure Series (2010 - Present) from Cristobal Mendoza on Vimeo.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.