Hirdetés
. Hirdetés

Autodesk-díjas üvegbálna

|

A Duna-parti régi közraktár üvegbálnát formázó épülete Autodesk Revit BIM Experience díjat hozott az Oosterhuis_Lénárd (ONL) tervezőcégnek.

Hirdetés

A XIX. században épült Duna-parti közraktár helyén 2010-ben már egy modern, szokatlan, bálnát formázó üveg és acél épület áll majd. A CET (Central European Time) nevet viselő épületet az Oosterhuis_Lénárd tervezőcég álmodta meg az Autodesk alkalmazásait felhasználva. Az Autodesk ezt a tervezőcég többi projektjével együtt a Revit BIM Experience Award díjjal jutalmazta, amit október 28-án Budapesten adtak át.

A 23 ezer négyzetméteres kulturális központ környezetbe illő tervezésénél az ONL az épület-információ modellezés folyamatára támaszkodott. A terv része a két meglévő raktárépületen túlnyúló üvegtető kialakítása, amely galériaként nyúlik be az új tér belsejébe.

cet_and_kozraktarak_buildings.jpg

Az építmény hullámzó felszínét az Autodesk 3ds Max szoftver segítségével alakították ki a szakemberek. Az ONL csapata a Revit Architecture szoftverbe importálta a 3ds Max tervet, ahol azt további részletekkel látták el, és függöny-falrendszerrel borították be a lapokra bontott felületmodellt.

cet_from_danube_side.jpg

A Revit Architecture szoftvert az építészeti rajzkészlet és a konszignációk létrehozásánál, valamint a világítási és a hőmérsékleti tanulmányok elkészítésénél is használták a CET tervezése során, ami a fenntartható tervezést is nagyban támogatta. Az ONL az Autodesk 3ds Max alkalmazásával valósághű látványterveket készített az ügyfelek és a városvezetés számára, bemutatva a jövőbeni építmény megjelenését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.