Hirdetés
. Hirdetés

Az ACTA ellen tüntetnek Budapesten

|

Az ACTA elleni nemzetközi akciónap keretében február 11-én, szombat délután Magyarországon is lesznek tüntetések, amelyen a résztvevők az egyezmény ellen tiltakoznak.

Hirdetés

Európa-szerte több mint száz helyszínen lesznek tiltakozó megmozdulások február 11-án szombaton az ACTA-elleni nemzetközi akciónap keretében. Magyarországon az Occupy Budapest és a Anonymous magyarországi csoportja kezdeményezésére Budapesten, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron lesz tüntetés az ACTA egyezmény ellen, amely a szervezők szerint az internetes szabadságot korlátozza.

 



A megmozdulásokhoz időközben csatlakozott a Kalózpárt mozgalom, a Zöld Pók Alapítvány, a VilágForradalom a Valódi Demokráciáért Most közösség, a "Lengyel, magyar - két jó barát!" közösség, az Occupy Szeged, az Occupy Pécs és az Occupy Székesfehérvár is.

Budapesten 16 órától lesz a gyülekezés a Jászai Mari téren, a Képviselői irodaház előtt. A Rythms of Resistance Budapest dobosainak felvezetésével innen 16.30-kor vonulás a pesti rakparton, majd a Parlament előtt, egészen a Garibaldi utcáig.  A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület épülete (Garibaldi u. 2.) elött beszédek és koncertek lesznek. A "City Rebel az A.C.T.A ellen!" keretében zenélni fog a No more gravity, a Bull Ball és a Down Rodeo Band. A szombati megmozdulásokra való felkészülés jegyében csütörtökön és pénteken 16 órától éjfélig transzparens és Guy Fawkes maszk készítő műhely a Sirály presszóban (1061 Bp, Király u. 50.).

Pécsett 18 órakor, a Széchenyi téren kezdődik a megmozdulás. Szegeden is 18 órától lesz tüntetés, a Móra Ferenc múzeum előtt (Roosevelt tér 1-3). Székesfehérváron 18 órától a Városház téren Országalmánál gyülekeznek a demonstráció résztvevői.

Az ACTA, azaz a "Hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás" szövege az Európai Unió Tanácsának oldalán olvasható el magyar nyelven.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.