Hirdetés
. Hirdetés

Az AMD bővíti CPU-kínálatát

|

Iparági források szerint az AMD 2008 második felében piacra dob új, alacsony fogyasztású három- és négymagos processzorokat.

Hirdetés

A tajvani alaplapgyártók kiszivárogtatták az AMD második negyedéves terveit. Két alacsony fogyasztású, hárommagos Phenomot - X3 8250e és 8450e - várhatunk majd 1,9- és 2,1 gigahertzes órajellel. Mindkettő 1,5 MB másodszintű és 2 MB harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz majd. A gyártásuk előreláthatólag augusztus elején kezdődik meg és a hónap közepe-vége felé jelennek majd meg a piacon.

Az AMD piacra dobja majd a harmadik negyedévben az alacsony fogyasztású négymagos Phenom X4 9350e-t is illetve 2009 első negyedévében megkezdődik majd a 45 nanométeres négymagos CPU-k gyártása is. A Propus kódnevű magra épülő processzorok órajelfrekvenciája a bevezetéskor 2,3-2,6 GHz között lesz. Ezek - és a fentebb említett hárommagos processzoroké is - TDP-je 65 watt.

Az AMD azt tervezi, hogy a Phenom X4 9850 és 9950 (2,5- illetve 2,6 GHz) processzorok szállítását még a negyedik negyedévben beindítja.

További hírek az AMD háza tájáról, hogy az utolsó megrendeléseket a Phenom X4 9100e-re a második negyedév végéig veszik fel, míg a Phenom X3 8250e-re és X4 9150e-re a negyedik negyedév végéig veszik fel. A kétmagos Athlon X2 4050e gyártása a harmadik negyedév végén fejeződik majd be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.