Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai zeneipar az internetes kottákra támad

|

Az Amerikai Zeneműkiadók Szövetsége (MPA) új területen csap le a már eddig is mumusként kezelt internetre. A fájlcserélők ellen folytatott harc mellett megtámadták a kottákat és dalszövegeket terjesztő oldalakat is.

Hirdetés

Az MPA nemrég közzé tette legújabb tervét, mely szerint börtönbüntetés járna kották, tabok (azaz egyszerűsített gitártabulatúrák) és dalszövegek "jogszerűtlen" közzétételéért is.
Mivel a szövetség már jó ideje sikeresen lép fel az mp3 és más médiafájlokat cserélgető fájlcserélők és weboldalak ellen, a legfontosabb dalszöveg- és kotta-oldalak közül több is "átmenetileg szünetel", vagy véglegesen bezárt.

Ugyan még sem hivatalos bírósági ítélet, sem más kihirdetett jogi háttér nem áll rendelkezésre az ilyen oldalak büntetésére, több érintett weboldal gazdája már időben lépett és megszüntette szolgáltatását. Létezik például egy PowerTab nevű szoftver, melyben bárki könnyedén lejegyezheti kedvenc dalainak gitárkíséretét. Az ezzel készült tabulatúrák cseréje amatőr zenészek kedvelt időtöltésévé vált olyan oldalakon, mint a taborama.com vagy a powertabs.net - ezek az oldalak is felfüggesztették tevékenységüket.

Az MPA elnöke, Lauren Keiser bejelentése szerint nem elég a pénzbüntetés, ki akarják harcolni, hogy akiket bűnösnek találnak, letöltendő börtönbüntetést kapjon. 2006 elejére ígérik a jogi háttérrel is megtámogatott akció kezdetét, mely ellen két alternatíva létezik: az oldalak megszüntetése, vagy megegyezés a zenekiadókkal fizetős szolgáltatás indítására.
A nagy testvér tehát újabb szemmel figyel...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.