Hirdetés
. Hirdetés

Az Anonymous a szíriai rezsim ellen

|

Az Antisec és a Peoples Libeartion Front mellett a híres-hírhedt hacktivista-csoport, az Anonymous is közreműködött a WikiLeaks által múlt héten közzétett "Szíriai Fájlok" felkutatásában és összegyűjtésében. A Névtelenek a forradalom kirobbanása óta segítik a felkelőket.

Hirdetés

Az Anonymous szombaton kiadott közleményében azt írta: az általuk létrehozott „Anonymous Op Syria” csoport szedte össze és adta át a WikiLeaks-nek azokat az e-maileket, amelyeket múlt csütörtökön „Syria Files” néven publikált a szólásszabadságért küzdő internetes oldal.

Az alkalmi hackercsoport az Anonymous „szíriai tagozata”, a LulzSecből alakult Antisec és a Peoples Libertion Front (PLF) tagjaiból verbuválódott. Az internetes aktivisták közel kétmillió, 2006 és 2012 között szíriai politikusok, kormányzati személyiségek és az országgal szoros kapcsolatban álló vállatok képviselői által írt e-mailt szereztek meg. Céljuk az volt, hogy leleplezzék az Aszad-rezsim és a Nyugat között fennálló, szoros kapcsolatokat.

A hackerek idén februárban indítottak összehangolt offenzívát egyes szíriai domainek és több tucat szerver ellen. „Hatalmas mennyiségű adathoz fértünk hozzá: több hétbe került, mire letöltöttük a leveleket” – írta közleményében az Anonymous.

Az Anonymous márciusban maga is több Bassár el-Aszad elnök és felesége személyes fiókjából származó levelet kiszivárogtatott. Az adatok nagy részét azonban átadták a WikiLeaksnek, hiszen „ez a szervezet tökéletesen alkalmas ilyen nagyságrendű adat kezelésére és közzétételére”.

Az Anonymousok a felkelés tavaly márciusi kirobbanása óta folyamatosan támogatják az Aszad elnök rezsimje ellen harcoló szír erőket. „Amíg a zsarnok hatalmon marad, az Anonymous is könyörtelenül (...) folytatja harcát, hogy ilyen módon is támogassa a bátor szíriai szabadságharcosokat és aktivistákat” – olvasható a Névtelenek közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.