Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple bemutatta az iOS 5-t

|

Az Apple hétfőn mutatta be az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre fejlesztett iOS operációs rendszer legújabb, 5-ös verzióját. Az új iteráció számos újdonsággal szolgál a fejlesztők és a felhasználók számára.

Hirdetés

Az Apple hétfőn, a Worldwide Developers Conference-n mutatta be az érintőképernyős mobil eszközeit kiszolgáló operációs rendszer, az iOS legújabb, 5-ös szériaszámú változatát. Scott Forstall, a cég senior alelnöke az új iteráció közel kétszáz tervezett újdonsága közül tízről részletesen is beszámolt. Az iOS 5 tervezői az új alkalmazások kifejlesztése mellett a meglévők többségét is újragondolták.

A fejlesztők már a jövő héten hozzájuthatnak az operációs rendszer bétájához; a végleges változat várhatóan idén ősszel kerül forgalomba.

A szakértők szerint az iOS 5 legnépszerűbb újítása minden bizonnyal a teljesen újratervezett értesítési rendszer lesz: a megoldást a jelenlévő fejlesztők is lelkesen fogadták. Az újítás alapja egy valamennyi ilyen üzenetet kezelni képes értesítési központ, amelyhez a felhasználók bármikor könnyedén hozzáférhetnek. A központ a nem fogadott hívásoktól a hang és szöveges üzeneteken át a tőzsdei és időjárás jelentésekig valamennyi értesítést képes valós időben kezelni.

Forstall szerint egyre több az olyan felhasználó, akik a személyi számítógépek közbeiktatása nélkül szeretnék használni az iPhone-jukat vagy iPadjüket. Az iOS 5 egyik legnagyobb újítása, az hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magukon az eszközökön keresztül aktiválják a rendszert.

Az új operációs rendszerrel a szoftverfrissítések is online megoldhatóvá válnak - többé nem kell iTunes-on keresztül szinkronizálni az eszközöket, hogy hozzáférjünk az a platform és az alkalmazások legfrissebb verziójához.

Az iOS 5 egy új üzenetküldő alkalmazással is bővül. Az iMessage a szöveges üzenetek mellett fotók, videóanyagok, kapcsolatok kicserélésére is alkalmas lesz és a csoportos üzenetküldést is lehetővé teszi - de a megoldás újdonságai között szerepelnek majd a kézbesítési és aktivitási riportok is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.